Main Content

NHL.com zverejnila výber 5 najlepších Slovákov v profilige

streda, 26. júl 2017 18:35 | Autor: Dávid Lech

NHL.com zverejnila výber 5 najlepších Slovákov v profilige
NHL.com zverejnila výber 5 najlepších Slovákov v profilige | zdroj: © TASR

Slovenská verzia oficiálnej stránky NHL zverejnila výber 5 najlepších Slovákov v zámorskej profilige.

Pred niekoľkými rokmi by bol výber jasný. O popredné pozície by sa pobili krídelníci Marián Hossa a Marián Gáborík. Prvý menovaný však kvôli zdravotným problémom vynechá nasledujúci ročník a útočník Los Angeles Kings má za sebou nevydarenú sezónu. Nhl.com/sk tak na prvé miesto zaradila ofenzívnu oporu Detroitu Red Wings Tomáša Tatara, ktorého „hra je oku lahodiaca a dokáže prebrať detroitských fanúšikov, ktorí v minulom ročníku veľa radosti nezažili.

Na druhom mieste figuruje obranca Edmontonu Oilers Andrej Sekera: „Pokojná sila v obrane Oilers. Spoľahlivosť, istota. V súvislosti s Edmontonom sa hovorí hlavne o ofenzívnej genialite Connora McDavida, ale úloha, akú mal Sekera, bola pre vyhliadky mužstva nemenej dôležitá,“ píše o výkonnosti skúseného beka nhl.com/sk.

Tretie miesto patrí skúsenému matadorovi v defenzíve Bostonu Bruins Zdenovi Chárovi, ktorého výkonnosť síce mierne klesá, no stále je defenzívnym pilierom obrany „medveďov.“ Na štvrté miesto bol dosadený Richard Pánik zo Chicaga Blackhawks, ktorý má za sebou životný ročník. Vďaka kvalitnej hre do tela je pritom v očiach trénera veľmi cenený. Elitnú päťku uzatvára brankár Peter Budaj, ktorý sa chopil šance na reštart kariéry a po prestupe do Tampy Bay Lightning si od floridského tímu vyslúžil dvojročnú zmluvu.

5 najlepších Slovákov v NHL podľa nhl.com/sk:

1. Tomáš Tatar (Detroit Red Wings)
2. Andrej Sekera (Edmonton Oilers)
3. Zdeno Chára (Boston Bruins)
4. Richard Pánik (Chicago Blackhawks)
5. Peter Budaj (Tampa Bay Lightning)