Main Content

Slovan získal bulharského reprezentanta a talent zo známeho veľkoklubu

sobota, 29. júl 2017 18:48 | Autor: Filip Chudý

Slovan získal bulharského reprezentanta a talent zo známeho veľkoklubu
Slovan získal bulharského reprezentanta a talent zo známeho veľkoklubu | zdroj: skslovan.com

Belasí pokračujú v zbrojení, keď priviedli dve zaujímavé mená. Hráča základnej zostavy reprezentácie Bulharska a talent z Panathinaikosu Atény.

ŠK Slovan Bratislava ohlásil pred zápasom druhého kola so Zlatými Moravcami príchod piatej a šiestej letnej posily. Belasí získali dvoch hráčov do defenzívy. Prichádza k nim 29-ročný stopér Vasil Božikov. Tento Bulhar pravidelne nastupoval v minulom období nielen v reprezentačnom drese, ale aj v tureckej Kasimpase, kde naposledy pôsobil. So Slovanom podpísal trojročnú zmluvu. Druhou posilou je 23-ročný Grék Diamantis Chouchoumis, ktorý prichádza z Panathinaikosu Atény a v nedávnej minulosti nastupoval za mládežnícke reprezentácie svojej krajiny. Slovan s ním podpísal ročnú zmluvu s opciou.

Božikov je hráč, ktorý v posledných rokoch pravidelne hrával a taktiež je súčasťou bulharskej reprezentácie. Bolo veľmi náročné uspieť v boji o jeho služby, záujem iných klubov bol veľký. Sme radi, že sme ho získali. Prinesie kvalitu a veríme, že zlepší prejav našej defenzívy,“ vyhlásil pre skslovan.com viceprezident klubu Ivan Kmotrík ml.

Samotný Božikov je podľa vlastných slov veľmi šťastný, že podpísal zmluvu so Slovanom. „Viem, že prichádzam do najväčšieho klubu na Slovensku. Svojimi výkonmi chcem prispieť k tomu, aby sme boli úspešní. Počas leta som mal viacero ponúk, no Slovan ma lákal najviac. Som rád, že som tu, budem tvrdo pracovať, aby som sa prebojoval do zostavy a pomohol tímu,“ povedal bulharský reprezentant pre klubový web.

Chouchoumis je mladý talentovaný hráč, ktorého zástupcovia Slovana osobne sledovali vo viacerých zápasoch a videli v ňom potenciál. „Hlavným zámerom jeho príchodu je zvýšenie konkurencie na pozícii ľavého obrancu, kde momentálne máme iba Františka Kubíka. Na tomto poste sme sa potrebovali posilniť. Diamantis disponuje charakteristikami, ktoré zapadajú do herného štýlu, ktorým sa chceme prezentovať. Je vysoký, rýchly, s dobrým centrom. Nie je to ešte hotový futbalista, v Panathinaikose nemal ľahké sa presadiť do zostavy, keďže konkurenciu mu robil kapitán tímu. Uvidíme, ako zabojuje o svoju budúcnosť v klube, všetko je v jeho rukách,“ uviedol pre stránku belasých Kmotrík ml.