Main Content

Dani Alves o Neymarovej situácii: Musíte byť sebecký!

nedeľa, 30. júl 2017 11:21 | Autor: Martin Gregor

Dani Alves o Neymarovej situácii: Musíte byť sebecký!
Dani Alves o Neymarovej situácii: Musíte byť sebecký! | zdroj: © TASR

Dani Alves je jedným z hráčov, ktorí sú dôkazom toho, že odchod z Barcelony nemusí byť pre hráča nutne kariérny krok späť.

Dani Alves pôsobil v Barcelone 8 sezón, počas ktorých patril medzi opory tímu. S Kataláncami oslavoval 6 titulov v La Lige a tri triumfy v Lige majstrov. Po sezóne 2015/2016 však prekvapil odchodom do Juventusu, s ktorým ale zažil vydarenejšiu sezónu, než mala za sebou Barcelona. Vyhral Seriu A a len o chlp mu ušiel ďalší triumf v Lige majstrov, keď Stará Dáma ukončila svoju púť za ušatoutrofejou až vo finále. Barcelona v tej sezóne naopak vypadla  vo štvrťfinále a netešila sa ani z domáceho titulu.

Dani Alves po vydarenom ročníku opäť zmenil zamestnávateľa, pretože v Juventuse mu nevyhovovalo viacero osobných vecí. Rozhodol sa pre Paris St. Germain, hoci ho do Manchestru City intenzívne lákal Pep Guardiola, pod ktorého taktovkou zažil najvydarenejšie obdobie v Barcelone.

Brazílsky krajný obranca by bol teraz rád, keby sa v PSG stretol so svojim krajanom a dobrým kamarátom Neymarom, ktorého chce francúzsky veľkoklub kúpiť z Barcelony za neuveriteľných 222 miliónov eur.

,,Hovorím s ním každý deň, no nie vždy o futbale,” priznáva Alves, že je v blízkom kontakte so svojim krajanom, ktorý sa môže čoskoro opäť stať jeho klubovým spoluhráčom.

,,Snažím sa ho upokojiť, pretože v týchto dňoch, kedy o vás hovoria ľudia po celom svete, môžete z toho zošalieť,” vysvetľuje Alves. ,,Musíte byť sebecký, pretože kluby na vás rýchlo zabudnú, ak im neprinesiete výsledky, čoho som sám príkladom. Povedal som mu jednu vec. Musí byť statočný, pretože svet patrí statočným.“

,,Takéto rozhodnutia sú pre statočných a ja som bol tým najstatočnejším, keď som sa rozhodol opustiť Barcelonu a odísť do Juventusu,” spomína na udalosti z minulého leta.

,,Musí teraz urobiť rozhodnutie, ktoré ho udrží v pokroku. Jediné čo chcem je, aby bol môj priateľ šťastný bez ohľadu na to, kde to bude. Ak to bude tu (v PSG pozn. red.) budem pochopiteľne ešte šťastnejší,” dodal Brazílčan, ktorý pri svojej premiére za PSG vo francúzskom Superpohári zažiaril krásnym gólom z priameho kopu.