Main Content

Cristiano Ronaldo na rovinu: Chcem sa vrátiť do Anglicka

sobota, 5. august 2017 10:26 | Autor: Jakub Vaverka

Cristiano Ronaldo na rovinu: Chcem sa vrátiť do Anglicka
Cristiano Ronaldo na rovinu: Chcem sa vrátiť do Anglicka | zdroj: © TASR

Počas uplynulých dní prebiehal s hviezdnym Cristianom Ronaldom v Španielsku súd, ktorého predmetom boli úniky na daniach. Portugalská star Realu Madrid má po posledných udalostiach jasno – stále viac zvažuje návrat do Premier League.

Cristiano Ronaldo hral v rokoch 2003 až 2009 v Anglicku. Bol hviezdou Manchestru United a sústreďoval sa iba na futbal. Problémy s platením daní sú na Britských ostrovoch témou, ktorá sa prakticky vôbec nespomína. „V Anglicku som s platením daní nikdy nemal problém, to je dôvod, prečo by som sa tam chcel vrátiť,“ cituje plátok Marca slová momentálne najlepšieho hráča na svete.

32-ročný futbalista je unavený z toho, ako k nemu médiá a úrady v Španielsku pristupujú. Podľa vlastných slov nie je žiaden zločinec a problémy, ako sú tieto, má po prvý raz v kariére. „Keď som prišiel do Anglicka, vysvetlili mi, ako veci fungujú. Mal som 18 rokov a pochopil som, že platenie daní je v Británii perfektným mechanizmom.“

Anglicko je so Španielskom v tomto ohľade neporovnateľné. „V Španielsku je nepísaným pravidlom platiť viac, aby ste vyhli problémom. Vždy keď niekam prídem, zaplatím to, čo zaplatiť musím. Pravda vždy vypláva na povrch,“ zakončil rodák z portugalského ostrova Madeira, ktorý bol toto leto spájaný s koncom v Primera División.