Main Content

VIDEO: Peter Budaj postupne odhaľuje novú masku pre nasledujúci ročník. Je krásna

nedeľa, 6. august 2017 10:04 | Autor: Dávid Lech

VIDEO: Peter Budaj postupne odhaľuje novú masku pre nasledujúci ročník. Je krásna
VIDEO: Peter Budaj postupne odhaľuje novú masku pre nasledujúci ročník. Je krásna | zdroj: © TASR

Peter Budaj sa po júnovom podpise dvojročnej zmluvy s Tampou Bay Lightning pustil do tvorby dizajnu novej masky, ktorú postupne po kúskoch predstavuje svojim fanúšikom na sociálnych sieťach.

V uplynulej sezóne prežil fantastickú jazdu ako neočakávaná tímová jednotka Los Angeles Kings, kde vynikajúco nahradil zraneného Jonathana Quicka a stal sa novým hrdinom kalifornského tímu. Následne pocítil tvrdosť hokejového biznisu a vedenie klubu ho nehľadiac na zásluhy vymenilo do Tampy Bay Lightning.

S floridským celkom v júni podpísal nový dvojročný kontrakt, vďaka ktorému by mal v nasledujúcich dvoch ročníkoch kryť chrbát z pozície tímovej dvojky kolegovi Andrejovi Vasilevskemu. Tak ako každý brankár, aj 34-ročný Slovák nedá dopustiť na vzhľad svojej masky. Dizajn zveril svetovému tvorcovi Davidovi Gunnarssonovi, ktorý tak vytvoril ďalší skvostný kúsok.

Už tradične si na ňom svoje miesto našla postavička zo Simpsonovcov Ned Flanders, ktorá ale nie je tak výrazná, ako tomu bolo v minulosti. Celá maska je zameraná predovšetkým na tímový motív bleskov.