Main Content

Barcelona urobila prvú oficiálnu ponuku za hviezdu Borussie Dortmund!

pondelok, 7. august 2017 09:40 | Autor: Martin Gregor

Barcelona urobila prvú oficiálnu ponuku za hviezdu Borussie Dortmund!
Barcelona urobila prvú oficiálnu ponuku za hviezdu Borussie Dortmund! | zdroj: © TASR

Gianluca Di Marzio, rešpektovaný taliansky novinár, na svojej internetovej stránke informuje o krokoch Barcelony vedúcich k dojednaniu prestupu Ousmaneho Dembelého.

Ousmane Dembelé, 20-ročná superhviezda Borussie Dortmund, je na úzkom zozname mien, z ktorých by mala vyjsť posila schopná zastúpiť v Barcelone Neymara, ktorý prestúpil minulý týždeň do Paris St. Germain.

Rešpektovaný taliansky novinár Gianluca Di Marzio informujúci medzi prvými aj o Neymarovom prestupe do SPG, tvrdí, že Katalánci urobili za Dembelého prvú oficiálnu ponuku.

,,Barcelona urýchľuje kroky k získaniu Ousmaneho Dembelého pri hľadaní náhrady za Neeymara. V tomto duchu už dorazila do Borussie prvá oficiálna ponuka za tohto špičkového o útočníka s ročníkom narodenia 97 v hodnote okolo 70 miliónov eur plus rôzne bonusy. Je to dosť, no nie dostatočne veľa na to, aby presvedčili Nemcov vzdať sa ho. Borussia pýta viac a v najbližších niekoľkých dňoch bude riešiť otázku, ako ďaleko môže zájsť v rokovaniach s Barcelonou,” píše sa na gianlucadimarzio.com.

Rokovania Barcelony s Dortmundom týkajúce sa Dembelého sa nepriamo týkajú aj Pierre-Emerick Aubameyanga, ktorého chce kúpiť AC Miláno. Dortmund tak rokuje na dvoch frontoch zároveň, pričom je nepravdepodobné, že sa žlto-čierni vzdajú oboch veľkých hviezd.

Dembelé má za sebou jednu sezónu v Borussi, ktorá mu vyšla nad očakávania. V rámci Bundesligy a Ligy majstrov strelil 8 gólov a pridal 18 asistencií. Tieto výborné štatistiky nazbieral v dokopy  42 odohraných dueloch.