Main Content

Arda Turan je na odchode z Barcelony. V hre je aj prestup do Atlética Madrid

utorok, 8. august 2017 13:12 | Autor: Martin Gregor

Arda Turan je na odchode z Barcelony. V hre je aj prestup do Atlética Madrid
Arda Turan je na odchode z Barcelony. V hre je aj prestup do Atlética Madrid | zdroj: © TASR

Arda Turan pravdepodobne už čoskoro odíde z katalánskej metropoly. Reálny je aj jeho návrat do hlavného mesta Španielska.

Arda Turan podľa portálu sport-english.com, ktorý sa odvoláva na španielsku Marcu, plánuje už čoskoro opustiť mužstvo Barcelony. Naznačuje to aj skutočnosť, že turecký ofenzívny stredopoliar neodohral v pondelok ani minútu v stretnutí proti Chapecoense o trofej Joana Gampera. Kormidelník Barcelony Ernesto Valverde pritom poslal na ihrisko všetkých hráčov z lavičky s výnimkou Douglasa a práve Turana.

Ako uvádza Marca, Turan má viacero možnosti kam prestúpiť. V hre je prestup do rodného Turecka i cesta vedúca za veľkými peniazmi do Číny. Najzaujímavejšou možnosťou pre 30-ročného Turka je však návrat do Atlética Madrid, z ktorého prestúpil do Barcelony v roku 2015 za 34 miliónov eur.

V prípade návratu do tímu Diega Simeoneho by však čakala Turana už druhá polročná prestávka od futbalu. V roku 2015 po prestupe do Barcelony pol roka nezasiahol do hry a s Kataláncami len trénoval, pretože Barcelona mala prestupový ban (klub mohol kupovať a podpisovať hráčov, no nemohli hrať). V rovnakej situácii je teraz práve Atlético Madrid.