Main Content

Tip na konečné poradie Primera División 2017/2018 podľa Šport7.sk

sobota, 19. august 2017 13:21 | Autor: Jakub Vaverka

Včera večer úvodnými zápasmi začal nový ročník španielskej Primera División. Liga, ktorá je herným obsadením považovaná za najlepšiu na svete napíše svoju ďalšiu kapitolu. Svet sa opäť pýta, či niekto dokáže narušiť hegemóniu Realu Madrid a Barcelony.

BOJ O ZÁCHRANU


V Španielsku v uplynulých sezónach boj o záchranu divákov skutočne bavil. Namočených v súboji o udržanie sa v najvyššej súťaži je totiž vždy hneď niekoľko mužstiev a krátko pred koncom súťaže často nie je isté, kto vlastne zostúpi do Segunda División. V súvislosti s poslednými priečkami sa vždy spomínajú nováčikovia, ktorými v tejto sezóne budú madridské Getafe, valencijské Levante a malý katalánsky klub Girona.

Neočakáva sa, že tradičný celok Getafe by išiel opäť o ligu nižšie, zvyšných dvoch novicov však čaká naozaj náročný ročník. Vzhľadom na finančné problémy a úzke kádre by sa mali na spodných priečkach pohybovať aj Leganes či Alavés. Herná kríza v posledných rokoch často prichádza aj  na La Coruňu, pričom medzi celky, ktoré si to rozdajú o ligové prežitie sme zaradili aj Eibar, jeden z najmenej čitateľných mužstiev v Španielsku.

Tip Šport7.sk:

20. Levante

19. Girona

18. Leganes

17. Deportivo Alavés

16. Deportivo La Coruňa

15. Eibar 

 


Foto: © TASR