Main Content

Ousmane Dembele môže odísť do FC Barcelona, ak...

nedeľa, 20. august 2017 11:02 | Autor: Jakub Vaverka

Ousmane Dembele môže odísť do FC Barcelona, ak...
Ousmane Dembele môže odísť do FC Barcelona, ak... | zdroj: © TASR

Prestupová sága Ousmanea Dembeleho z Borussie Dortmund patrí medzi hlavné udalosti letného transferového okna. Mladý Francúz chce odísť do FC Barcelona, klub ho pustiť nechce. Vyzerá to však, že situácia by sa mohla zmeniť.

Borussia Dortmund doteraz odmietala akékoľvek diskusie o možnom odchode Dembeleho. Športový riaditeľ BVB Michael Zorc však verejnosť informoval, že je reálna šanca na to, aby talentovaný francúzsky reprezentant odišiel do La Ligy. "Naša pozícia je jednoznačná. Ak sa naše požiadavky za Dembeleho naplnia, tak toto leto uvidíme veľký prestup," priniesol slová jedného z najdôležitejších mužov v Dortmunde španielsky denník Marca.

Vo veľkom sa špekuluje, že Dortmund a Barcelona sa dohodli na prestupovej čiastke, ktorá by sa mala vyšplhať na úroveň 90 miliónov eur. Problémom sú však bonusy. Zatiaľ čo FCB ponúka približne 30 miliónov, Borussia požaduje zhruba dvojnásobok. "Ak nedostaneme, čo chceme, Dembele ostane v Dortmunde. Navyše, nebudeme čakať do posledného dňa prestupového odobia," zakončil Zorc.