Main Content

Barcelona bez Iniestu a Messiho? Nie je to nereálne

utorok, 22. august 2017 11:33 | Autor: Martin Gregor

Barcelona bez Iniestu a Messiho? Nie je to nereálne
Barcelona bez Iniestu a Messiho? Nie je to nereálne | zdroj: © TASR

Prestup Neymara z Barcelony do Paris St. Germain môže spôsobiť v katalánskom veľkoklube domino efekt v podobe odchodu ďalších hviezdnych mien.

Budúcnosť Andrésa IniestuLionela Messiho v Barcelone vôbec nie je taká istá, ako sa môže na prvý pohľad zdať.

Španielsky stredopoliar Iniesta prvýkrát v kariére priznal, že nemôže vylúčiť odchod inam.

,,Stále som nepodpísal nový kontrakt,” odpovedal 33-ročný Iniesta na otázku El Pais, keď sa ho spýtali, či existuje šanca jeho odchodu z Barcelony. ,,Povedzme, že rozmýšľam nad mojou budúcnosťou, predtým som to nerobil.”

Iniesta týmto vyjadrením daj jasne najavo, že prvýkrát od roku 2002, kedy sa stal hráčom “áčka” katalánskeho giganta, rozmýšľa nad možnosťou odchodu.

Iniesta je pre klub obrovským symbolom, no ešte väčším je Lionel Messi. Ani prestup hviezdneho Argentínčana v dnešnej dobe šialených prestupových súm nie je nereálny. Pri prestupovej čiastke 222 miliónov eur za Neymara je ľahko predstaviteľné, že sa nájde klub, ktorý bude ochotný zaplatiť výkupnú klazulu Messiho v hodnote 275 miliónov eur. V tom prípade by stačil len Messiho súhlas a Barcelona by nemala na výber.

Britské média už informovali, že Messiho zástupcovia sa objavili v Manchestri, kde rokovali s predstaviteľmi Manchestru City o možnosti prestupu. Či však ide len o stratégiu Messiho, ako si vyjednať v Barcelone lepšiu zmluvu (tá stále nebola podpísaná, hoci Barcelona o dohode informovala už pred zhruba mesiacom) alebo reálny záujem Messiho zmeniť pôsobisko, je zatiaľ len predmetom špekulácii.