Main Content

Slovenská reprezentácia získala zahraničnú posilu na problémové posty

streda, 23. august 2017 13:52 | Autor: Filip Chudý

Slovenská reprezentácia získala zahraničnú posilu na problémové posty
Slovenská reprezentácia získala zahraničnú posilu na problémové posty | zdroj: © TASR

Reprezentačný tréner Ján Kozák má k dispozícii nového nám známeho hráča na kraje obrany zo zahraničia, ktorý získal náš pas.

Kapitán Slovana Bratislava Boris Sekulič, ktorý na Slovensku žije už šesť rokov, plynule ovláda náš jazyk a viackrát sa vyjadril, že má rád svoju novú krajinu, je už aj oficiálne občanom Slovenskej republiky. Informoval o tom klubový web Slovana. Sekulič na Slovensku pôsobí od augusta 2011, keď zo srbského FK Belehrad prestúpil do Košíc. Hráčom Slovana je od júna 2015 a patrí medzi jeho stabilné opory. V belasom si už vyskúšal všetky pozície v obrane a tiež hral ako defenzívny stredopoliar. Už v Trnave nastúpil ako občan Slovenskej republiky, vďaka čomu mohol mať Slovan na súpiske päť iných hráčov mimo Európskej únie (Rundič, Rabiu, Čavrič, Savičevič, Damnjanovič). Ak by mal Sekulič stále iba srbský pas, jeden zo spomínaných hráčov by musel byť na tribúne.

„Som na Slovensku už šesť rokov a dá sa povedať, že sa tu cítim ako doma. Preto som požiadal o občianstvo. Čakal som naň rok, no napokon sa to podarilo a pred pár dňami sa všetko aj oficiálne dotiahlo. Veľmi sa z toho teším, byť občanom Slovenska je výborný pocit a je to pre mňa česť,“ povedal Boris Sekulič pre skslovan.com. „Nemal som žiadny test. Z mojich rozhovorov pre médiá vedeli, že slovenčinu ovládam. Musel som však zložiť sľub, že budem plniť povinnosti občana Slovenskej republiky,“ doplnil.

„Na Slovensko som prišiel ako devätnásťročný. Odvtedy som tu prežil krásne a dôležité roky. Väčšinu každého roka prežijem na Slovensku, v Srbsku som tak maximálne mesiac. Verím, že mi slovenské občianstvo pomôže aj v bežnom živote, napríklad pri cestovaní do krajín Európskej únie,“ dodal Sekulič, ktorý sa sústredí už na najbližší domáci zápas proti Podbrezovej.

Slovenskej reprezentácii sa týmto rozšírili možnosti obsadenia problémového pravého kraja obrany, na ktorom Ján Kozák dlhodobo využíva iba Petra Pekaríka. Keď ten nemohol hrať, vždy sa to nejako plátalo. V aktuálnej nominácii je ako alternatíva na tento post stredopoliar Erik Sabo a univerzál Norbert Gyömbér. Iba medzi náhradníkmi je ďalší klasický pravý obrana Lukáš Pauschek. Kozák Sekuliča dôverne pozná z Košíc, kde ho staval aj na ľavý kraj obrany, pričom tam sa stal svojho času najlepším ľavým obrancom súťaže. Alternatívou by teda mohol byť aj na tento post, s ktorým sa tiež trochu trápime.