Main Content

KOMENTÁR: Slovan v prípade Šeba nedomietol až tak veľa

štvrtok, 30. jún 2011 14:10 | Autor: Pavol Hošták

KOMENTÁR: Slovan v prípade Šeba nedomietol až tak veľa
KOMENTÁR: Slovan v prípade Šeba nedomietol až tak veľa | zdroj: Pavol Hošták pre Sport7.sk, foto SITA

Futbalový Slovan odmietol ponuku, ktorá sa v našich končinách prakticky neodmieta. Možno prekvapenie, ale v konečnom dôsledku dobrá správa pre Slovan. Klub z našich končín dokázal prebiť ponuku od nemeckého Bundesligistu.

Filip Šebo ostáva aj v nasledujúcej sezóne hráčom Slovana a pravdupovediac, máloktorý fanúšik klubu z Bratislavy sa tomu nepotešil. Udržať si najlepšieho strelca ligy, ktorý vyčnieva natoľko ako Šebo vyzeralo po sezóne ako nemožné. Avšak predseda predstavenstva a majiteľ belasých Ivan Kmotrík to dokázal.

Po zotrvaní Šeba a v prípade ďalšieho posilňovania klubu hráčmi ako je Jiří Kladrubský má Slovan väčšie šance kvalifikovať sa do skupinovej fázy Ligy majstrov. Dúfajme, že majitelia Slovana majú záujem vytvoriť z dlhodobého hľadiska konkurencieschopný tím pre Žilinu, nie len dočasne úspešný tím ako Artmediu. Z tohto hľadiska nám zotrvanie Filipa Šeba veľa nenapovie. Každý určite vie, že Šebo o svojich kvalitách v našej lige nemá problém presvedčiť. Tak tomu bolo aj v prípade účinkovania v Artmedii, z ktorej po majstrovskej sezóne odišiel do Austrie. Filip má teraz šancu zahrať si o Ligu majstrov. Slovan má prostriedky na to, aby sa mu to podarilo, najmä ak obstojí minimálne ako minulý rok proti Stuttgartu v Európskej lige, ktorej hlavná fáza mu ušla o vlások.

Ak nebude úspešný, Šebo môže odísť aj počas sezóny, z tohto pohľadu Slovan neodmietol až tak veľa. Keď sa na danú situáciu pozrieme racionálne, môžeme povedať, že je vlk sýty aj ovca celá. Filip má šancu na najprestížnejšiu Európsku futbalovú súťaž. Je kľúčovým hráčom Slovana a dvere do zahraničia má stále otvorené. Dobrý ťah pre všetky strany, aj keď v Hannoveri by hovorili asi niečo iné...