Main Content

Extraliga-semifinále: Slovan vyhral aj druhý domáci zápas, vedie v sérií 2:0

utorok, 30. marec 2010 18:56 | Autor: TASR

Extraliga-semifinále: Slovan vyhral aj druhý domáci zápas, vedie v sérií 2:0
Extraliga-semifinále: Slovan vyhral aj druhý domáci zápas, vedie v sérií 2:0 | zdroj: SITA

Hráči Slovana zvládli aj druhý domáci zápas s Nitrou v semifinálovej série Slovnaft Extraligy. Napriek tomu, že bratislavčania viedli v druhej tretine už 4:1 dokázali hostia zápas ešte výrazne zdramatizovať. O víťazstve Slovanu rozhodol až v 59. minúte z brejku Róbert Huna po nahrávke Andreja Nedorosta. Séria sa sťahuje do Nitry, kde bude pokračovať pred fantastickým domácim publikom v piatok a v sobotu.

HC Slovan - HC Nitra 5:3 (2:1, 2:1, 1:1) - stav série 2:0 pre Slovan

* Kliknite na výsledok pre viac informácií (komentár k zápasu, hlasy trénerov, štatistiky, diskusia atď.)

Góly:
4. Lažo (Vaic, Lipiansky), 7. Róbert Huna, 27. Vaic (Lipiansky, Lažo), 32. Lažo (z trest. strieľania), 59. Róbert Huna (A. Nedorost) - 17. T. Chrenko, 33. H. Ručkay (M. Kováčik, S. Saliji), 46. H. Ručkay (S. Saliji).
Vylúčení: 8:3 na 2 min, navyše: Sersen (Slovan) 10 min za nešp. správanie, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:1, rozhodovali: Ország, Lokšík - Šefčík, Stano, 3380 divákov

Domáci hokejisti začali druhý semifinálový duel na vlastnom ľade aktívne a ich miernu prevahu gólom korunoval už v 4. min Lažo, ktorému spoza bránky prihral Vaic. O necelé tri minúty neskôr už viedol Slovan dvojgólovým rozdielom, keď Róbert Huna vo vlastnom oslabení síce v nájazde Lakosila neprekonal, ale na následnú dorážku z takmer nulového uhla už nitriansky gólman nezareagoval a puk sa na prekvapenie celého štadióna ocitol v jeho bránke. V 14. min opäť v oslabení mohol skórovať aktívny Róbert Huna, no tentoraz nitriansky brankár nezaváhal. Ešte pred prvou sirénou sa Nitre podarilo znížiť, keď T. Chrenko využil zrážku J. Kováčika s Konrádom za domácou bránkou a pohodlne zasunul puk do opustenej svätyne belasých.

V druhom dejstve pokračoval domáci Slovan v aktivite a v 27. min v nájazde poslal Vaic puk pod hornú žŕdku Lakosilovej bránky - 3:1. V 32. min sa na nitriansku bránku rútil A. Nedorost. M. Kováčik ho zastavil nedovolene a rozhodcovia nariadili trestné strieľanie, ktoré s istotou premenil Lažo - 4:1. Na rozddiel dvoch gólov znížil v 33. min H. Ručkay, ktorý sa najlepšie zoriientoval v skrumáži pred bránkou Slovana. Iskierku nádeje pre Nitru mohol v 35. min ešte viac rozdúchať S. Saliji, ktorému puk nahral gólman Konrád, ale strela útočníka hostí sa napokon do bránky nedostala, pretože mladý brankár belasých bravúrnym zákrokom hokejkou odčinil svoju chybu. V závere druhej časti mala Nitra k dispozícii 96-sekundovú presilovku o dvoch korčuliarov, no skóre sa nemenilo. V prvej polovici tretej tretiny mali Nitrania opäť výhodu presilovky o dvoch hráčov, tentoraz však už boli úspešnejší a H. Ručkay v 46. min znížil na 4:3 z pohľadu domáceho kolektívu. V zostávajúcom priebehu sa síce hostia snažili vyrovnať a vynútiť si predĺženie, ale nepodarilo sa im to. V 59. min Róbert Huna svojím druhým gólom v zápase stanovil na 5:3 a definitívnu bodku za zápasom dala nastrelená žŕdka Vaica v power play Nitry.