Main Content

Corgoň liga: Rebríček mužstiev podľa Sport7.sk (5): Šesťbodový Slovan i Prešov

streda, 31. marec 2010 21:14 | Autor: Erik Bolvan

Corgoň liga: Rebríček mužstiev podľa Sport7.sk (5):  Šesťbodový Slovan i Prešov
Corgoň liga: Rebríček mužstiev podľa Sport7.sk (5): Šesťbodový Slovan i Prešov | zdroj: fcnitra.sk, fksenica.sk

V posledných dvoch kolách sa najviac darilo Slovanu a Prešovu, ktorí nestratili ani bod. Spokojní naopak nemôžu byť Seničania, v 24. aj 25. kole prehrali o jeden gól.

 

1. ŠK Slovan Bratislava - Bratislavčania zvládli posledné dva zápasy na výbornú, nad Žilinou doma vyhrali 2:0, v Trnave rozdielom triedy. Slovan zabodoval naplno už v štyroch stretnutiach v rade, pričom v posledných troch súbojoch neinkasoval. Na belasých čaká tretie derby za sebou - na domácom štadióne privítajú Košice.

2. 1. FC Tatran Prešov - Prešovčanom sa v poslednej dobe darí. Po dvoch víťazstvách vonku dokázali zabodovať naplno aj do tretice, doma porazili Dubnicu 2:0. Po dlhých ôsmich mesiacoch sa do zostavy Prešova vrátil stredopoliar Jaroslav Prekop.

3. MFK Košice - Košičania na jar ešte neprehrali a tento fakt sa nezmenil ani po posledných dvoch kolách. V Banskej Bystrici uhralo mužstvo cennú remízu 2:2, keď sa v poslednej minúte podarilo vyrovnať Djokovičovi. V ďalšom súboji si Košice doma poradili s Nitrou, dvakrát sa gólovo presadil Škutka.

4. MFK Ružomberok - Po cennej remíze v Dunajskej Strede sa Liptákom podarilo štvrtý raz po sebe vyhrať na domácom trávniku, Bystričanov zdolali 1:0. O jediný presný zásah sa postaral obranca Peter Maslo. V ďalšom kole pocestujú Ružomberčania do Nitry, Trojka odvysiela stretnutie v priamom prenose.

5. MFK Dubnica - Dubničania majú po posledných dvoch kolách zmiešané pocity. Považanom sa po Trnave podarilo na svojom štadióne zdolať aj Petržalku, dvakrát sa trafil presne do čierneho záložník Peter Šulek. Práve Šulek, ako aj brankár Pavol Bajza boli po stretnutí najlepšie ohodnotenými hráčmi od fanúšikov Dubnice. Mužstvo však v ďalšom súboji nestačilo na rozbehnutý Prešov (0:2).

6. MŠK Žilina - Po prehre so Slovanom si Žilinčania proti Senici nemohli dovoliť stratiť body, čo sa však takmer stalo. Domáci šošoni si v prvom polčase vypracovali množstvo šancí, hosťujúci brankár Bolek však čaroval. Prekonal ho iba Tomáš Majtán, stav 1:0 trval do 71. minúty. Potom sa Senici podarilo vyrovnať, keď sa presadil Hesek. Žilinu spasil až v nadstavenom čase kapitán Jež, ktorého priamy kop skončil v Bolekovej bráne.

7. DAC 1904 Dunajská Streda - Po štyroch prehrách v rade dokázali hráči Dunajskej Stredy konečne bodovať, s Ružomerkom doma remizovali 0:0. Mužstvo bolo blízko k prvému jarnému triumfu v Petržalke, kde viedlo 1:0, dve minúty pred koncom však inkasovalo vyrovnávajúci gól. Od totálnej pohromy zachránil Dunajskú Stredu brankár Novota, ktorý v poslednej minúte chytil pokutový kop.

8. FK Dukla Banská Bystrica - Bystričanom sa od víťazstva nad Slovanom nedarí, v štyroch stretnutiach získali iba jeden bod. Hráčov mrzí najmä domáca remíza s Košicami. Stredoslováci viedli v tomto súboji už 2:0, po chybe brankára Boroša sa však Košičania vrátili do zápasu. V závere Bystričania nehrali dobre, na čo doplatili inkasovaním vyrovnávajúceho gólu v poslednej minúte. Fanúšikovia Banskej Bystrice nedávno hlasovali za najlepšieho brankára, obrancu, záložníka a útočníka v histórii klubu. Najlepším obrancom, ako aj záložníkom sa stali dvaja súčasní futbalisti Dukly - Martin Poljovka a Viktor Pečovský.

9. FC Nitra - Pre Nitranov to nebol príliš úspešný týždeň. Proti Trnave dvakrát v zápase viedli, s konečnou remízou 2:2 teda nemôžu byť spokojní. Dva góly inkasovalo mužstvo aj v Košiciach, avšak tentoraz nedalo ani jeden, keď Kóňa ani Šimonek svoje šance nevyužili. Obrancovia Lukáš Štetina a Martin Tóth sa stali najúspešnejšími športovcami v meste pod Zoborom za rok 2009. Prvý menovaný získal toto ocenenie v kategórii junirov, Martin Tóth bol najlepší medzi seniormi.

10. MFK Petržalka - Petržalke sa na jar vôbec nedarí. Z osemnástich možných bodov získali iba dva. Mužstvo sa pokúsi o prvé jarné víťazstvo v ďalšom kole na trávniku Bystričanov.

11. FC Spartak Trnava - Trnavčania majú za sebou dve derby stretnutia, ani v jednom prípade však nezvíťazli. V Nitre aspoň remizovali, doma však proti Slovanu prehrali rozdielom triedy. Červenočiernych čaká v sobotu ďalší ťažký duel - predstavia sa na trávniku Žiliny.

12. FK Senica - Záhoráci prehrali už tri súboje po sebe, posledné dva iba o jeden gól. Mužstvo môže mrzieť najmä zápas v Žiline, kde prišlo o cennú remízu v nadstavenom čase. Senici v súčasnosti chýbajú až siedmi zranení hráči.