Main Content

Klopp chce pre Liverpool ďalšie posily. Na hráčov, s ktorými hovoril, však má ťažké srdce

štvrtok, 24. august 2017 09:58 | Autor: Martin Gregor

Jürgen Klopp
Jürgen Klopp | zdroj: © TASR

Jurgen Klopp doviedol Liverpool do skupinovej fázy Ligy majstrov. Slávnemu anglickému klubu sa to podarilo len druhýkrát od roku 2010.

Liverpool zvíťazil aj v druhom barážovom zápase o postup do skupinovej fázy Ligy majstrov (4-2) a s celkovým skóre 6-3 postúpil cez nemecký Hoffenheim. Jurgen Klopp po zabezpečení miestenky medzi elitou dúfa, že v posledný týždeň letného prestupového obdobia to posilní jeho pozíciu na prestupovom trhu pri získavaní posíl.

Klopp zatiaľ priviedol na Anfield Road len trojicu hráčov – Mohameda Salaha, Andyho Robertsona a Dominica Solankeho. Nemecký tréner priznal, že pri rokovaní s ďalšími potenciálnymi posilami robila problém skutočnosť, že The Reds nemali istú miestenku v Lige majstrov.

,,Má to veľký vplyv na prestupový trh, najmä keď to robíte častejšie,” priznal Klopp.

,,Ak hovoríte s hráčmi, špeciálne s hráčmi, s ktorými sme sa už bavili, pretože my sme nehovorili s hráčmi, ktorí nie sú lepší než naši futbalisti, oni nám povedia niečo na spôsob: “Ak budete hrať Ligu majstrov bude to pre nás zaujímavé, pretože klub je dobrý a tréner tiež nie je zlý”. Niečo na tento štýl,” vysvetľuje Klopp a dodáva: ,,Alebo keď chceme predĺžiť zmluvu s hráčom, ktorý je v našej zostave, on povie “Áno, chcem hrať Ligu majstrov.”

Kloppovi sa však tento prístup futbalistov príliš nepáči, čo vyjadril týmto trefným výrokom: ,,Vždycky si pri tom pomyslím: “Čo do pekla?” Veď je to predsa naša práca urobiť to spoločne! Nepožadujte po nás, aby sme urobili všetku prácu, aby ste vy mohli hrať Ligu majstrov. Urobte to s nami spoločne! A tento náš tím to dokázal. T oje dôvod, prečo som z toho šťastný. 14 mesiacov tvrdej práce. A dokázali sme to. Výborne!”