Main Content

Stratégia vyjadnávania alebo definitívne stanovisko? Liverpool poslal Barcelone jasný odkaz

štvrtok, 24. august 2017 10:16 | Autor: Martin Gregor

Stratégia vyjadnávania alebo definitívne stanovisko? Liverpool poslal Barcelone jasný odkaz
Stratégia vyjadnávania alebo definitívne stanovisko? Liverpool poslal Barcelone jasný odkaz | zdroj: © TASR

Philippe Coutinho stále nie je bližšie k prestupu do FC Barcelona.

Brazílčan Philippe Coutinho nefiguroval na súpiske Liverpoolu vo včerajšom zápase proti Hoffenheimu, v ktorom si The Reds zabezpečili postup do skupinovej fázy Ligy majstrov. Oficiálnym dôvodom sú problémy s chrbticou, neoficiálnym skutočnosť, že Coutinho požaduje od Liverpoolu, aby ho predal do FC Barcelona. Anglický veľkoklub je však stále proti a o odchode svojej azda najväčšej hviezdy nechce ani len počuť.

Kým mnohí si myslia, že ide len o hru medzi Liverpoolom a Barcelonou o to, koľko peňazí sa podarí The Reds na predaji 26-ročného Brazílčana zarobiť, najnovšia informácia, s ktorou prišiel novinár Sky Sports Kaveh Solhekol naznačuje, že Angličania to myslia s udržaním si Coutinha na Anfield Road veľmi vážne.

,,Liverpool dal vedieť Barcelone, že nemá zmysel ponúkať za Coutinha 138 miliónov libier, pretože oni ho nepredajú ani za 150 miliónov libier,” napísal Sohekol.

Poznámka: 138 milionov libier je takmer 150 miliónov eur. 150 miliónov libier je 162 miliónov eur. V oboch prípadoch by šlo o druhý najdrahší prestup v histórii futbalu.

Barcelona určite nechce väčšinu čiastky zarobenú predajom Neymara za 222 miliónov eur do PSG minúť len na jednu posilu. Pri všetkej úcte ku Coutinhovi, nejde o futbalistu, ktorý by sa mohol kvalitou rovnať Neymarovi.

Katalánci sú zdá sa v slepej uličke, no celá prestupová sága nemusí prospieť ani Liverpoolu. Ak Coutinho túži po prestupe, bude pre The Reds ťažké motivovať ho, aby odvádzal v ich drese stopercentné výkony. Ak sa tak nestane, jeho cena môže postupne klesnúť.

,,Práve žije ďaleko od domova a pravdepodobne vyrastal s cieľom hrávať za Barcelonu. Nechcem byť neúctivý k Liverpoolu, ale Barcelona je klub, za ktorý chcú dnes hrávať mladí chlapci z Brazílie. Liverpool nie je ten Liverpool z 80 rokov, je to Liverpool, ktorý nevyhral titul cez 20 rokov, takže nemôžete viniť toho chlapca...(že chce prestúpiť do Barcelony),” vyjadril pred pár dňami k celej prestupovej ságe zaujímavý názor Joey Barton.