Main Content

HORÚCA SPRÁVA: Prestup Dembélého do Barcelony sa naozaj uskutoční!

piatok, 25. august 2017 13:47 | Autor: Martin Gregor

HORÚCA SPRÁVA: Prestup Dembélého do Barcelony sa naozaj uskutoční!
HORÚCA SPRÁVA: Prestup Dembélého do Barcelony sa naozaj uskutoční! | zdroj: © TASR

Denník Bild, ktorý včera informoval o prestupe Ousmaneho Dembélého z Dortmundu do Barcelony, nebol ďaleko od úplnej pravdy.

Borussia Dortmund zvolala v piatok na dvanástu hodinu tlačovú konferenciu, na ktorej CEO klubu Hans-Joachim Watzke potvrdil, že prestup Ousmaneho Dembélého do Barcelony je na spadnutie.

,,Môžem vám len povedať, že sme na ceste dohodnúť sa, ale ešte nie sme v cieli,” povedal Watzke, čím naznačil, že prestup by sa mal spečatiť už čoskoro.

,,Ak predáme Ousmaneho Dembéleho, oslabíme sa. Môžeme následne vstúpiť na prestupový trh, no faktom je, že tam nie je žiadny hráč, ktorý by ho dokázal nahradiť,”  dodal Watzke.

Pravdou je, že Dortmund bol dlhú dobu proti predaju mladej francúzskej hviezdy. 18-ročný Dembélé sa však rozhodol na protest nezúčastniť sa tréningu, za čo ho klub potrestal vyradením z kádra. Spor medzi hráčom a klubom zrejme narástol do takých rozmerov, že vedenie Dortmundu uprednostnilo jeho predaj pred násilným držaním v klube, v ktorom už ďalej pôsobiť nechce.

Podľa informácii ESPN by mala Barcelona zaplatiť za jeho služby 105 miliónov eur a ďalších 40 miliónov eur v nasledujúcom období vo forme bonusov.