Main Content

Borussia Dortmund si našla náhradu za Dembelého

sobota, 26. august 2017 17:17 | Autor: Timotej Gašper

Borussia Dortmund si našla náhradu za Dembelého
Borussia Dortmund si našla náhradu za Dembelého | zdroj: © TASR

Prestupová sága Ousmane Dembelého skončila definitívne po tom, čo včera prestúpil z BVB do Barcelony. Nemecký celok však týmto odchodom ostal výrazne oslabený, čo plánuje už čoskoro vyriešiť novou posilou z Ligue 1.

Francúzsky talent strávil v Dortmunde len jednu sezónu, počas ktorej sa vyšvihol medzi najlepších ofenzívnych hráčov sveta. Dembelé prišiel do BVB za 15 miliónov eur, no „čierno-žltí“ by zaň mali podľa médií zinkasovať až 105 miliónov eur.

Ousmané bol pre BVB symbolom útočnej hry a častokrát boli práve jeho kúzelnícke triky rozdielové, čo bude Dortmundu veľmi chýbať. Novou tvárou by sa podľa plátku Mirror mohol stať nadaný Nemec, Julian Draxler.

Rýchlonohé krídlo s kvalitnou technikou, aj takto by sa dal pomenovať štýl Juliana Draxlera, ktorý sa verejnosti ukázal v drese Schalke 04. Prestupom do Wolfsburgu si veľmi nepomohol a vykúpenie malo prísť v januári 2017, kedy sa upísal PSG. V Paríži začal skvele, no konkurencia v podobe Lucasa Mouru, Angela Di Mariu a po novom aj Neymara, ho odsunula na druhú koľaj.

Draxler má stále len 23 rokov a pre BVB by mohol byť veľmi výhodnou kúpou, keďže jeho kvality sú nepochybne vysoké.