Main Content

Hlasy trénerov a hráčov po ďalšom domácom víťazstve Slovana nad Novosibirskom

sobota, 2. september 2017 06:05 | Autor: TASR

Hlasy trénerov a hráčov po ďalšom domácom víťazstve Slovana nad Novosibirskom
Hlasy trénerov a hráčov po ďalšom domácom víťazstve Slovana nad Novosibirskom | zdroj: © TASR

Bratislava 1. septembra (TASR) - Hokejisti HC Slovan Bratislava zaznamenali druhé víťazstvo v novej sezóne KHL a udržali si tak stopercentnú domácu bilanciu. V piatok si na vlastnom ľade poradili so Sibirom Novosibirsk tesne 2:1.

hlasy po zápase:

Miloš Říha, tréner Slovana: "Počítali sme s tým a videli sme z videa, že súper bude aktívny a bude veľa korčuľovať. Oni na tom majú postavený tím. Nabádali sme hráčov, aby na to okamžite zareagovali. V prvej tretine sme na to nezareagovali, v druhej už áno. Už ten súper toľko nenapádal. V tretej tretine sme hráčom hovorili, že to nemôžu zvládnuť celých 60 minút. Takže sme boli trpezliví, hrali sme dobre do obrany, ale opäť sme spravili aj nejaké chyby. V tom procese, ktorý máme, sa tomu ale nemôžeme ani diviť. Zase prišli noví hráči, musia ten systém vstrebať do seba. Som veľmi rád, že zase výborne zachytal Marek a všetci hráči mu pomáhali. Som rád, že takto pokračujeme v dobrých výsledkoch."

Andrej Meszároš, kapitán a strelec prvého gólu Slovana: "Doma sa hrá vždy lepšie. Na začiatku sezóny to boli ťažkí súperi, nehovorím, že tieto boli slabšie, ale boli viac hrateľné a my sme to dokázali využiť. Vyhrali sme oba zápasy, oba boli vydreté, ale tri body sú doma. Je jedno, kto dá gól, dôležité je, že sme vyhrali. Oni hrali na začiatku dobre, dobre korčuľovali, hádzali sa tam puky a my sme sa trošku trápili. V prvej tretine sme vôbec nestrieľali, druhá a tretia už boli lepšie. Tie začiatky musíme zlepšiť, pretože nás to môže stáť zápas. Podržal nás Mazanec, pochytal pár góloviek. Keď máme brankára, ktorý nám dá šancu vyhrať, je to super."

Colby Genoway, útočník a strelec víťazného gólu Slovana: "Začiatok bol z našej strany rozpačitý. Nakopol nás gól na 1:1, odvtedy sme začali hrať lepšie. Pri mojom góle som nahadzoval puk pred bránku a so šťastím to tam padlo."

Marek Mazanec, brankár Slovana: "Na začiatku si vypracovali kvalitné šance, ale tých striel nemali až toľko. My sme ich potom prestrieľali. V takýchto zápasoch je to o jednom góle, je to o nervy, ale som rád, že sme to ustáli."

Pavel Zubov, tréner Sibiru: "Gratulujem Slovanu a Slovensku prajem pekný sviatok. Mali sme aktívny začiatok, súper ale nevychádzal vôbec z pásma a nedarilo sa nám cez neho prejsť. V druhej tretine sme dostali dva góly. Mali sme príliš veľa vylúčení a podali sme nedostatočný výkon. Musíme na sebe ďalej pracovať."