Main Content

Chválospevy na adresu Isca: Môže byť medzi najlepšími, je úžasný

streda, 6. september 2017 10:06 | Autor: Jakub Vaverka

Chválospevy na adresu Isca: Môže byť medzi najlepšími, je úžasný
Chválospevy na adresu Isca: Môže byť medzi najlepšími, je úžasný | zdroj: © TASR

Španielsky brankár David De Gea, ktorý oblieka dres Manchestru United v poslednom rozhovore nešetril slovami chváli na svojho spoluhráča z národného tímu Isca. Záložník Realu Madrid sa vďaka skvelým výkonom teší momentálne obrovskej popularite.

Španielsko počas práve skončenej reprezentačnej prestávky získalo šesť bodov, keď zdolalo Taliansko 3:0 a Lichtenštajnsko 8:0. Predovšetkým triumf nad azúrovými obletel svet, pričom hviezdou spomínaného zápasu sa stal dvojgólový Isco. Bývalému hráčovi Malagy úvod novej sezóny chutí a nečudo, že ho tréneri Zidane a Lopetegui stavajú do základnej zostavy. „Isca poznám osobne už celú večnosť, neprekvapuje ma, ako sa mu momentálne darí,“ začal brankár David De Gea pre magazín Four Four Two.

„Vidím ho robiť neuveriteľné veci už dlhý čas, ľudia by nemali byť prekvapení. To, čo ukazuje teraz, ukazoval už aj predtým. Je na najvyššej úrovni a to je pre španielsku reprezentáciu skvelé. Veríme, že sa bude ešte zlepšovať. Keď do toho zarátam, akú ma osobnosť, môže sa stať jedným z najlepších hráčov celkovo,“ myslí si brankárska jednotka Manchestru United.

Na adresu vo forme hrajúceho Isca sa vyjadril aj záložník FC Barcelona Sergio Busquets. Novinári sa ho pýtali, či ho môže porovnať s legendárnym Andrésom Iniestom. „Osobne nerád porovnávam hráčov. Nepochybujem, že sú obaja na vysokej úrovni, ale každý je iný. Isco predvádza svoj talent už niekoľko rokov. Proti Taliansku skóroval dvakrát a bol úžasný.“

„Vedeli sme, čoho je schopný. Mať v tíme hráčov ako Isco alebo Andrés, ktorí sú schopní využiť to, čo dokážu, je skutočné potešenie,“ zakončil skúsený Busquets. Faktom je, že Isco Alarcón je jedným z najlepších hráčov tohto ročníka a Zinedine Zidane s ním ráta do základnej zostavy. A pritom, nebolo to tak dávno, čo sa vo veľkom špekulovalo, že by Španiel kráľovský veľkoklub opustil.