Main Content

FIFA 18 čoskoro uzrie svetlo sveta: Čo o nej zatiaľ vieme?

streda, 6. september 2017 11:22 | Autor: Jakub Vaverka

FIFA 18 čoskoro uzrie svetlo sveta: Čo o nej zatiaľ vieme?
FIFA 18 čoskoro uzrie svetlo sveta: Čo o nej zatiaľ vieme? | zdroj: © TASR

Futbalová hra FIFA od EA Sports je najpopulárnejším herným simulátorom vo svete športových hier. Jej najnovšia verzia bude oficiálne publikovaná už 29. septembra a fanúšikovia začínajú byť netrpezliví. Čo o tejto novinke, ktorá sa chystá ovládnuť trh, zatiaľ vieme?

Momentálne je isté, že FIFA 18 príde na trh 29.septembra 2017. Nové informácie o populárnej hre sa dostávajú na verejnosť len veľmi pomaly, EA Sports si svoj najcennejší produkt veľmi dobre stráži. Fanúšikovia po celom svete sa však zamýšľajú, či sa im oplatí minúť na futbalový simulátor nemalé peniaze. Portál Four Four Two sa pokúsil ponúknuť odpovede.

Niekto si môže povedať, že FIFA sa už pomaly ani nedá vylepšiť. Každý rok so sebou ale prináša niekoľko noviniek a rok 2018 nebude výnimkou. Hráči sa môžu tešiť na precíznejší a kreatívnejší dribling, taktiež na reálnejších futbalistov a úplne nový systém animácii (Real Player Motion Technology).

Novinkou sú taktiež nové herné štýly pre futbalové kluby a aj mechanika sklzov, ktorá sa bude odlišovať od tej predošlej. EA sa snaží pridať do hry viac dramatickejších momentov, na čo práve využíva nový systém animácií. Tímové taktiky by mali byť reálnejšie. Počas zápasu budete môcť urobiť aj takzvané „rýchle striedanie“, a teda pri striedaní hráča nebude potrebné ísť vždy do zápasového menu.

FIFA 17 so sebou priniesla veľké zlepšenie po vizuálnej stránke, FIFA 18 bude v tomto trende pokračovať. Firma EA zapracovala na tom, aby dav na štadióne vyzeral realistickejšie, ako po minulé roky, čo by malo skvalitniť celý pohľad na hru. Premenou prejdú aj fanúšikovia či vlajky. Zmien sa kupujúci dočkajú aj pri pohľade kamier, skvalitnenom komentári či kvalite ihriska.

Nová hra bude obsahovať aj hit minulého roka – Alexa Huntera. Mód s menom The Journey sa pri svojej premiére tešil obrovskej popularite, pričom vo FIFA 18 sa dej rozdelí do šiestich kapitol. Ohľadom Alexa Huntera nejdeme viac prezrádzať, aby nik neprišiel o moment prekvapenia. Fanúšikovia, aj tí najnáročnejší, sa ale rozhodne majú na čo tešiť. Firma EA si skutočne dala záležať.