Main Content

PREVIEW: Predohrávka 1. kola Corgoň ligy: Slovan - Trenčín

piatok, 15. júl 2011 13:04 | Autor: Štefan Álló

PREVIEW: Predohrávka 1. kola Corgoň ligy: Slovan - Trenčín
PREVIEW: Predohrávka 1. kola Corgoň ligy: Slovan - Trenčín | zdroj: Štefan Álló pre Sport7, foto SITA

Po šiestich týždňoch sa vracia do programu ligový futbal, predohrávkou medzi Slovanom a Trenčínom sa začína devätnásta sezóna Corgoň ligy. Podrobnejšiu analýzu s informáciami o zápase čítajte v našom článku.

ŠK Slovan Bratislava – AS Trenčín, 20:00

Bratislavský Slovan vstupuje do novej sezóny  s posilneným kádrom a vysokými ambíciami. Cieľom belasých nie je len zisk domáceho ligového titulu, ale aj prienik do skupinovej fázy pohárovej Európy, či už do Ligy majstrov, alebo do Európskej ligy. V minulej sezóne ich delil od naplnenia tohto cieľa len krôčik, azda tento krát bude mať náš majster viac šťastia.

Vedeniu Belasých sa podarilo udržať Filipa Šeba, ktorý sa s 22 gólmi stal najlepším strelcom minulej sezóny. Hráči odohrali v príprave zápasy len so zahraničnými tímami, z ktorých je pozoruhodné víťazstvo 3:0 na pôde maďarského Győru.

Trenčín suverénnym spôsobom vyhral v minulej sezóne prvú ligu a po troch rokoch sa predstaví opäť medzi najlepšími mužstvami našej krajiny. Najsilnejšou zbraňou kádra spod hradu Matuša Čáka je zohratosť. Vedeniu klubu sa podarilo udržať majstrovský káder pokope vrátane najväčšej hviezdy tímu argentínskeho útočníka Davida Depetrisa, ktorý strelil v minulej sezóne 31 gólov. Klub nemá pred sezónou prehnané ciele, avšak nechce byť len do počtu.

Z hľadiska tipovania je zápas trochu rizikový. Slovanisti majú v nohách utorkový zápas 2. predkola Ligy Majstrov, v ktorom zdolali kazašské mužstvo Kostanaj 2:0. Trenčín je zatiaľ pre našich ligistov neznámym mužstvom, avšak po prvých kolách sa to určite zmení. Belasí spravia všetko pre ďalší ligový titul. Kvalita je na strane domácich, ale Trenčin bude poriadne hrýzť.

Náš tip safe: víťazstvo Slovana (kurz 1,20)
Náš tip classic: Padne viac ako 2,5 gólu (kurz 1,70)