Main Content

Pravda o prestupovej ságe Coutinho: Anglický novinár vysvetlil, prečo si Liverpool zaslúži uznanie

piatok, 8. september 2017 12:17 | Autor: Martin Gregor

Pravda o prestupovej ságe Coutinho: Anglický novinár vysvetlil, prečo si Liverpool zaslúži uznanie
Pravda o prestupovej ságe Coutinho: Anglický novinár vysvetlil, prečo si Liverpool zaslúži uznanie | zdroj: © TASR

Prestupová sága týkajúca sa odchodu Coutinha do Barcelony skončila víťazne pre Liverpool, ktorý celú dobu odmietal odchod brazílskej hviezdy do katalánskej metropoly.

Novinár Daily Mirror Darren Lewis bol počas leta liverpoolskemu celku blízko. Absolvoval s ním aj letné turné, vďaka čomu mal príležitosť nahliadnuť do zákulisia klubu. Niekoľko krát sa rozprával s trénerom Jurgenom Kloppom.

,,Nebol som manažér, keď Liverpool predal Suareza, nebol som manažér, keď predal Sterlinga, som manažér teraz a Coutinha nepredáme.” (Klopp o predchádzajúcich transferoch FC Liverpool)

Lewis mal vďaka tejto príležitosti šancu sledovať dianie v klube v období, kedy sa intenzívne špekulovalo o odchode Coutinha do Barcelony. Novinár britského denníku tvrdí, že The Reds a Jurgen Klopp si zaslúžia viac uznania za to, ako celá prestupová sága dopadla.

,,Boli sme s pár ďalšími novinármi v Singapure (počas tour Liverpoolu pozn.red.) Jedno ráno som sa zobudil a dozvedel som sa, že Barcelona urobila ponuku 72 miliónov libier za Coutinha,” spomína ako to všetko začalo. ,,Klub bol však veľmi jednoznačný. Nielen že ponuku odmietli, ale s Barcelonou ani vôbec nerokovali.”

Média v tom čase informovali, že rokovania medzi Barcelonou a Liverpoolom intenzívne prebiehajú a jedná sa len o to, za akú cenu Coutinho na Camp Nou prestúpi. Lewis si však myslí, že to tak vôbec nebolo.

,,Pozícia Liverpoolu bola vždy taká, že Coutinha nepredá. Hovoril som s Kloppom a povedal mi: ,,Nebol som manažér, keď Liverpool predal Suareza, nebol som manažér, keď predal Sterlinga, som manažér teraz a Coutinha nepredáme.”

,,Pracujem pre Daily Mirror roky, ale zriedka som videl, aby klub zaujal taký jednoznačný postoj a trval na ňom,” dodal.

Prestupové obdobie skončilo a Coutinho sa zmieril s tým, že ostáva v Liverpoole. Podľa Kloppa už čoskoro bude platnou súčasťou tímu.

,,Samozrejme, všetko je v poriadku. Nie je k tomu čo povedať, skutočne, je späť a mali sme spoločne naozaj dobrý rozhovor. Čiže všetko je v pohode,” povedal nemecký tréner.