Main Content

PREVIEW 1. kola Corgoň ligy: Kompletná sobotňajšia analýza

sobota, 16. júl 2011 11:56 | Autor: Štefan Álló

PREVIEW 1. kola Corgoň ligy: Kompletná sobotňajšia analýza
PREVIEW 1. kola Corgoň ligy: Kompletná sobotňajšia analýza | zdroj: Štefan Álló pre Sport7, foto SITA

Piatkovou predohrávkou, v ktorom bratislavský Slovan zdolal nováčika z Trenčína 3:1 sa odštartoval nový ročník Corgoň ligy. Kvôli zápasom v európskych pohároch sa hracie kolá predlžujú na tri dni, dnes Vám prinášame analýzy troch sobotňajších duelov.

 

Dukla Banská Bystrica – FC Nitra,  17:30

Banská Bystrica vstupuje do sezóny s omladeným kádrom a s cieľom pohybovať sa v hornej polovici tabuľky. Mužstvo opustil Pečovský, ktorý prestúpil do Žiliny, ďalej Hesek, Seye, Pleva a Adámik, ktorým sa skončili zmluvy. Na strane príchodov je Mare Bažík, ktorý by mohol prevziať pozíciu lídra v kabíne. Prišiel aj Juraj Chupač zo Žiliny, Gálik a Lupták z juniorky a Lakšík z Podbrezovej.

Nitrania sa tiež výrazne posilnili. Do kádra pribudli Čirik, Valenta, Gajdoš a Držík, kapitánom sa stal kanonier Róbert Rák. Cieľom mužstva je stred tabuľky a pritiahnuť diváka na štadión.

Zmeny  nastali v oboch kádroch a odhaliť silné a slabé stránky mužstiev bude na začiatku sezóny veľmi ťažké. Banská Bystrica má výhodu domáceho prostredia a s potrebnými skúsenosťami by mohli dotiahnuť zápas do víťazného konca.

Náš tip classic: víťazstvo Banskej Bystrice (kurz okolo 1,70)

FK Senica – 1. FC Tatran Prešov,  19:30

Senica vstúpi do ligy s pozmeneným kádrom, v ktorom by kvalita chýbať rozhodne nemala. Vedeniu sa podarilo udržať Tomáša Kôňu, navyše jeho hosťovanie sa zmenilo na prestup. Napriek určitým zmenám však nemajú Seničania majstrovské oči a ich opätovným cieľom je boj o pohárové umiestnenia.

V Prešove prišlo taktiež k obmene kádra, navyše do sezóny vstúpia s novým trénerom. Po skončení sezóny vedenie neponúklo Ladislavovi Peckovi novú zmluvu, zato na jeho miesto dosadili bývalého trénera Košíc, Štefana Tarkoviča. Kabínu opustil až deväť hráčov, ktorých zatiaľ nahradili dvomi. Z Baníka Ostrava prichádza Robert Zeher, ktorý na Slovensku naposledy pôsobil v drese 1. FC Košice a z hosťovania sa vrátil brankár Diviš zo škótskeho klubu Hibernians FC.

Obe mužstvá prešli viacerými zmenami, avšak Prešov sa viac oslabil ako zosilnil. V tomto zápase nadviažeme na minuloročné výkony Senice, preto tipujeme víťazstvo domácich.

Náš tip classic: víťazstvo Senice (kurz okolo 1,60 – 1,70)

ViOn Zlaté Moravce – MFK Ružomberok, 19:30

Minuloročný nováčik by rád zopakoval výborné šieste miesto z predchádzajúcej sezóny, avšak k tomu musia zbierať body hlavne na domácom ihrisku. Domáci tréner má už na úvod sezóny vrásky na čele, keďže mu chýba trojica Hodek, Kuračka a Hruška, ktorí sa zranili v poslednom týždni prípravy.

Posilnení Ružomberčania si dali za cieľ postúpiť do pohárovej Európy. Tréner Jurkemik má taktiež problémy so základnou zostavou, keďže z nej vypadli Sloboda, Sedlák, Hoferica, Chovanec a Ďubek. Mužstvo sa v útoku poslinilo, pribudol skúsený kanonier Pavol Masaryk z Poľska a Tomáš Krbeček z Česka.

Zlaté Moravce boli v minulej sezóne jedným z najlepších mužstiev na domácom ihrisku a chceli by to zopakovať aj v tejto sezóne. Obe mužstvá sú oslabené kvôli zraneniam. My veríme, že domáci by mohli aj s podporou fanúšikov Ružu zdolať.

Náš tip: víťazstvo Z. Moraviec (kurz okolo 1,80)