Main Content

PREVIEW 1. kola Corgoň ligy: Kompletná nedeľňajšia analýza

nedeľa, 17. júl 2011 12:31 | Autor: Štefan Álló

PREVIEW 1. kola Corgoň ligy: Kompletná nedeľňajšia analýza
PREVIEW 1. kola Corgoň ligy: Kompletná nedeľňajšia analýza | zdroj: Štefan Álló pre Sport7, foto SITA

Tipy na včerajšie zápasy Corgoň ligy nám vyšli z dvoch tretín a keďže úvodný piatkový zápas sezóny medzi Slovanom a Trenčínom sme tipovali tiež správne veríme, že v úspešnom ťažení budeme pokračovať aj v dnešnej analýze nedeľňajších zápasov 1. kola.

V sobotu zdolala Senica Prešov 3:0, Banská Bystrica podľahla Nitre 1:2 a Zlaté Moravce zvíťazili nad Ružomberkom 1:0. Neočakávali sme však víťazstvo Nitry v Banskej Bystrici (1:2). Súhrn týchto stretnutí nájdete v tomto článku.

MŠK Žilina – MFK Košice,  19:30

Vedenie žilinského klubu len pred dvoma dňami odvolalo hlavného trénera Pavla Hapala. Tento krok zdôvodnili predstavitelia klubu neúspechom na pôde islandského Reykjaviku v II. predkole Európskej ligy, ale aj nepresvedčivými výkonmi v druhej polovici minulej sezóny, keďže Šošoni na jar klesli z prvého miesta až na tretie a nezískali ani Slovenský pohár. Povereným koučom A-tímu (pravdepodobne len dočasným) sa stal Ľubomír Nosický, ktorý doteraz pôsobil pri žilinskej mládeži.

Košičania majú hlavu plnú starosti. Okrem toho, že stále nevyriešili otázku kádra musia riešiť neželané problémy s financovaním klubu a štadiónu. Podľa viacerých prognóz Košice ukončia sezónu na poslednom mieste. Odlišný názor má majiteľ klubu Blažej Podolák, podľa ktorého klub urobí všetko preto, aby sa tieto prognózy nenaplnili.

Napriek trénerským zmenám, ktoré sa udiali pod Dubňom v posledných dňoch má Žilina stabilnejší a kvalitnejší káder a proti Košičanom sú jednoznačným favoritom. Prehra z Reykjaviku 0:3 stále nie je zabudnutá a hráči budú chcieť odčiniť tento nezdar úspešným vstupom do sezóny. Koniec koncov dobrý výsledok proti Košiciam ich môže psychicky posilniť pred odvetou Európskej ligy.

Náš tip safe: víťazstvo Žiliny (kurz okolo 1,25)
Náš tip classic: víťazstvo Žiliny s hekdikepom -1 (kurz 1,70)


Spartak Trnava – Dunajská Streda,  19.30

Trnava má za sebou už tri ostré zápasy v Európskej lige, naposledy uhrali bezgólovú remízu na pôde albánskeho klubu FK Tirana. Do sezóny vstúpili s novým trénerom, Pavelom Hoftychom a viacerými zmenami v kádri. Najväčšou posilou je navrátilec Miroslav Karhan, ktorý ukončil svoje pôsobenie v zahraničí.

Dunajská Streda získala do kádra taktiež viacero posíl. Vrátil sa útočník Harsányi, a staronovým brankárom je Pavel Kováč, ktorý už na jeseň v klube pôsobil. Cieľom mužstva je hrať atraktívny futbal pre divákov a pohybovať sa v strede tabuľky.

Hendikepom Trnavy môže byť únava, keďže hráči ešte vo štvrtok hrali zápas v Albánsku. Dobrou správou je, že trnavský fanúšikovia konečne ukončili bojkot  a svojich miláčikov budú podporovať v plnej sile. Mužstvo je už „zabehnuté“, zápasy Európskej ligy ukázali, že Trnava môže siahať na popredné priečky v tabuľke. Favorit je jasný, hoci Dunajska Streda bude pravdepodobne hrýzť.

Náš tip: víťazstvo Trnavy (kurz okolo 1,50)