Main Content

Trenčín pokračuje vo výborných výkonoch, padla aj Nitra

piatok, 22. september 2017 21:00 | Autor: TASR

Dukla Trenčín
Dukla Trenčín | zdroj: TASR

HK Dukla Trenčín – HK Nitra 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)

Góly: 18. Radivojevič (Bezúch), 36. Mikula (Ölvecký, Starosta), 53. Mikula (Gašparovič, Starosta), 56. Ölvecký (Radivojevič, Starosta). Rozhodovali: Stano, Štefík – Junek, Krajčík, vylúčení: 7:4, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 3347 divákov.

Zostavy:

Trenčín: Valent – L.Romančík, Starosta, Cebák, Frühauf, Holenda, Bohunický, Themár – Bezúch, Ölvecký, Radivojevič – T.Varga, Bulík, Sojčík – Gašparovič, R. Dlouhý, O.Mikula – D.Hudec, J.Pardavý ml., J.Švec – O.Okuliar

Nitra: Hartzell – Rais, Mezei, Milam, Ordzovenský, J.Kováčik, Korím, M.Hruška, M.Pupák – Paulovič, Krištof, Rzavský – Luciani, Šille, Blackwater – Friedmann, T.Mikúš, Kutálek – Štumpf, A.Kollár ml., J.Šiška

Oba tímy nastúpili na zápas ofenzívne naladené. Trenčania sa do vedenia mohli dostať už pri prvom striedaní. Vybojovaný puk z kruhu napálil kapitán Radivojevič do pripraveného Hartzella. Nitrania nezostali domácim nič dlžní. Po Holendovej strate puku v obrannom pásme nemal Šille dostatok priestoru na zakončenie. V 4. minúte "corgoni" kombinovali v strede klziska, ale Paulovič na brankára nevyzrel. Hralo sa zo strany na stranu. V 6. minúte Bohunického strela od modrej čiary prešla cez spleť tiel a odrazila sa od žrde. Onedlho zvonila konštrukcia bránky opäť po tvrdej presilovkovej strele Holendu. V druhej časti úvodnej tretiny sa síce veľa korčuľovalo, ale šance nepribúdali. Až v 18. minúte pri presilovke zachytil vyhodený puk Bezúch. Prihral do predbránkového priestoru Radivojevičovi a ten zadovkou pomedzi chrániče Hartzella otvoril skóre.

Vicemajster bol na začiatku druhej tretiny aktívnejší. K hernej prevahe mu pomohla aj dohrávaná presilovka. Po nej napálil puk do stredu bránky Mikuš. V 23. minúte sa odrazil puk pred Rzavského. Ten nikým nekrytý našiel iba lapačku pripraveného Valenta. Hra mala v tých chvíľach vysoké tempo a hráči si nič nedarovali. V 28. minúte mohol domáce tribúny rozjasať Bezúch, ale príliš podvihol puk. Dramatických situácii pred oboma bránkami pribúdalo, no korenie v podobe gólov chýbalo. Blackwater poslal puk do uličky na rozbehnutého Lucianiho. Lapačka brankára "vojakov" bola na mieste. V 36. minúte vybojoval Ölvecký puk pre striedajúceho Mikulu a ten spomedzi kruhov prestrelil brankára. Ideálnu šancu na návrat do stretnutia mala Nitra v závere druhej tretiny, keď mala k dispozícii takmer dvojminútovú presilovú hru o dvoch hráčov. Z obrovského tlaku vyťažila iba niekoľko striel od modrej čiary, ktoré prívlastok gólové nemali.

Úvod záverečnej tretiny patril hosťom. Tí dohrávali presilovú hru a tlak si utvorili aj v následnej výhode pri vylúčení Mikulu. Kováčikova presilovková strela od modrej sa aj vďaka obetavosti obrany gólom neskončila. Keď v 48. minúte prepadol na útočnej modrej čiare Cebák, pred Blackwaterom zachránil Starosta. Tretí gól Dukly desať minút pred koncom nepriniesol dravý prienik Bezúcha a po ňom ani sklepnuté nahodenie Cebáka. Upokojujúci zásah domáci pridali v 54. minúte. Gašparovičovu presnú prihrávku do jazdy čepeľou hokejky umiestnil do siete Mikula. Gólovú bodku za stretnutím pridal v presilovej hre Ölvecký, ktorý zostal medzi kruhmi osamotený a strelou po ľade uzavrel skóre na 4:0.