Main Content

Guardiola sa pustil do kritiky Ligového pohára: „Je to strata energie“

sobota, 23. september 2017 13:01 | Autor: Timotej Gašper

Pep Guardiola
Pep Guardiola | zdroj: TASR

Španielsky tréner v službách Manchestru City sa v nedávnom rozhovore kriticky vyjadril na adresu anglického ligového pohára.

Okrem Premier League, Ligy majstrov a FA Cupu musia najlepšie anglické kluby bojovať aj v štvrtej súťaži, ktorú stvárňuje anglický Ligový pohár pod názvom Carabao Cup. Pre kluby, ktoré figurujú v Lige majstrov a zároveň sa bijú o najvyššie priečky v domácej súťaži, je účasť v tomto pohári viac utrpením ako potešením.

V minulosti skritizoval túto súťaž Jose Mourinho a teraz sa do veci obul aj Pep Guardiola. „Keď raz musíte hrať v tejto súťaži, tak to proste musíte dodržať. Je to titul, ktorý ak vyhráte, nič extra sa nezmení a ani vám to nedodá viac rešpektu. Každá trofej je pekná, no táto vás ani nedostane do medzinárodných súťaží a zároveň stratíte veľa času a energie.“

Manchester City si v tomto pohári poradil na ihrisku West Bromwichu Albion a ďalej postúpil po výhre 1:2.

„Neviete si ani predstaviť čo to je za vyťaženie, ak máte hrať koncentrovaných 90 minút proti tímu Tonyho Pulisa, potom niekoľko hodín cestovať späť, o tri dni na to hrať proti Crystal Palace, o ďalšie tri dni vás čaká Šachtar Doneck a potom tri alebo štyri dni do zápasu na Stamford Bridge,“ dokončil kritické vyjadrenie ohľadom zápasovej vyťaženosti bývalý tréner Barcelony a Bayernu Mníchov.