Main Content

Žilina si pred fanúšikmi poradila s Novými Zámkami

nedeľa, 24. september 2017 20:34 | Autor: TASR

MšHK Žilina
MšHK Žilina | zdroj: TASR

MsHK DOXXbet Žilina - HC Nové Zámky 3:1 (2:0, 1:0, 0:1)

Góly: 2. Klimenta (Martindale), 9. Ondruš (Pitt), 27. Poulin (J. Jurík) – 42. Salija (R. Varga). Rozhodovali: J. Konc st., Lokšík – Krajčík, Kollár, vylúčení: 4:4, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, striedania: Nové Zámky od 5. bez Novotného, 716 divákov.

Zostavy:

Žilina: Tomek – P. Mikuš, Hatala, Poulin, Mich. Roman, Mendrej, Harant, Luža – Handlovský, Holovič, Klimenta – Švihálek, Húževka, J. Jurík – Pitt, Martindale, Stupka – Váňa, Ondruš, Rogoň.

Nové Zámky: Kováč – Plášil, Mart. Chovan, Salija, Prapavessis, Hain, Kovačevič, Deyl – Surovka, Špirko, R. Varga – Cetkovský, Novotný, Zbořil – Lantoši, Dubinin, Tibenský – Dom. Rehák, Šimun, Fábry

"Vlci" sa po troch prehrách chceli už konečne radovať z víťazstva a od úvodu za ním aj išli. Prvýkrát sa mohli tešiť po góle v presilovke, ktorú už v 19. sekunde vyrobil český obranca hostí Plášil a v 96. sekunde zápasu ju využil strelou spomedzi kruhov český útočník domácich Klimenta. V 5. minúte zostal ležať na ľade otrasený bývalý hráč Žiliny Novotný, ktorý pre problémy s pravým kolenom už do duelu nezasiahol. Hostia inkasovali opäť po svojej nevyužitej presilovke, keď v strede ľadu urobili chybu a Ondruš premenil na konci 9. minúty svoj nájazd na Kováča. Hral sa zaujímavý, rýchly hokej, v ktorom mali Žilinčania viac z hry, ale gólovo sa viac nevedeli presadiť.

V úvode druhej časti hrali Novozámčania skrátenú presilovku, ale napriek snahe a dobrým zákrokom Tomeka sa im ju nepodarilo zužitkovať na kontaktný gól. Hra sa síce vyrovnala, domáci však mierny tlak hostí ustáli a v 27. minúte po ďalšej chybe hostí a úniku kanadského obrancu Poulina pridali tretí gól. Mohli pridať aj ďalšie, ale viackrát nenamierili presne a Kováč aj so šťastím svoju bránku uchránil. V 33. minúte mali domáci k dispozícii ďalšiu početnú výhodu, už po minúte si ju však sami pokazili zlým striedaním. A tak si minútovú presilovku o chvíľu zahrali aj hostia, ale bez gólového efektu. V 37. minúte Švihálek obišiel v strede klziska jedného z hostí, pri úniku na Kováča ho Prapavessis fauloval, ale nariadené trestné strieľanie český legionár domácich nepremenil. O dve minúty neskôr unikla v situácii 2 na 1 dvojica Handlovský a Holovič, druhý menovaný však ani na trikrát Kováča neprekonal.

Do záverečnej tretiny mali hostia lepší vstup a v 42. minúte znížili zásluhou strely lotyšského obrancu Saliju od ľavého mantinelu. Novozámčania pridali na rýchlosti aj dôraze a častejšie sa dostávali pred Tomeka, lenže, vzadu otvárali priestor na rýchle protiútoky, čo v 47. minúte takmer potrestal Jurík. V polovici tretiny hrali Žilinčania presilovku, ale Kováč odolal všetkým pokusom a pretrpel aj ranu od Mikuša do svojej masky, po ktorej zostal na chvíľu otrasený. Nádeje hostí mohol po prečíslení pochovať Jurík, ale po Húževkovej prihrávke sám pred Kováčom vysoko prestrelil. Hosťom na góly nezostávalo veľa času, "vlci", navyše, súpera napádali už pri jeho rozohrávke. V 58. minúte mohol definitívne rozhodnúť opäť Jurík, tentoraz však trafil iba ľavú žrď Kováčovej bránky. Hostia sa 117 sekúnd pred koncom zápasu odhodlali k hre bez brankára, a napriek tomu, že zavreli domácich pred Tomekom, výsledok už neskorigovali. Žilinčania po druhý raz v sezóne zvíťazili a po prvý raz sa mohli tešiť aj so svojimi fanúšikmi.