Main Content

Chelsea opäť vyhráva v Európe, avšak inak, ako v minulosti

piatok, 29. september 2017 09:10 | Autor: Jakub Vaverka

Eden Hazard
Eden Hazard | zdroj: TASR

Londýnska Chelsea v stredu zvíťazila na horúcej pôde Atlética Madrid. Po dvoch kolách nového ročníka Ligy majstrov majú Modrí na konte šesť bodov a robia míľové kroky smerom k postupu medzi najlepších šestnásť tímov.

Keď Chelsea porazila v prvom kole nového ročníka skupinovej fázy Ligy majstrov azerbajdžanského majstra Karabach vysoko 6:0. Pár ľudí spozornelo, ale inak nik tomuto výsledku neprikladal dôležitosť. Faktom ale bolo, že Modrí zmietli húževnatého súpera, ktorý má niekoľko kvalitných legionárov, pričom kouč Antonio Conte niekoľko svojich futbalistov šetril a priestor dostali hráči zo širšieho kádra anglického majstra.

Druhé kolo Champions League v podaní Chelsea už nenechalo nikoho chladným. The Blues inkasovali na štadióne Wanda Metropolitano proti Atléticu Madrid ako prví, po prísnej penalte. Boli však lepším tímom, čo potvrdili v druhom polčase, keď vyrovnal Morata. Chelsea sa ale bod málil a hrala na víťazstvo, pričom si neuvedomovala, že aj remíza z Madridu môže byť cenná.

Šťastena sa nakoniec priklonila na stranu londýnskeho veľkoklubu. V 94.minúte po perfektnej kombinačnej akcii prekonal Jana Oblaka Michy Batshuayi a Angličania si odniesli zo španielskej metropoly jeden z najcennejších výsledkov z pohárovej Európy za posledné sezóny. Niekomu sa to môže zdať ako prehnané tvrdenie, ale pri dôkladnejšej analýze to dáva väčší zmysel, ako by sa mohlo zdať.

Keď Chelsea v roku 2012 vyhrala Ligu majstrov, bolo to vďaka oduševneniu a perfektnej defenzíve založenej na deštrukcii hry. Jednoducho, keď Modrí hrali proti veľkoklubu, ešte k tomu na jeho ihrisku, zatiahli sa do defenzívneho bloku a čakali na chyby. To je však minulosť. Conteho tímy hrajú šikovne v obrane a úderne v útoku. To tento Talian preniesol aj do Chelsea.

V Madride bolo jasne vidieť, že Londýnčania neprišli brániť. Skúšali to cez krídla, skúšali to vzduchom, skúšali to aj stredom. Chelsea pôsobila moderne, Chelsea pôsobila štýlovo a taktiež dominantne. Antonio Conte mal pripravených niekoľko taktických variant, jeho hráči vedeli, čo od nich vyžaduje. Ak to pôjde týmto smerom ďalej, celok zo Stamford Bridge bude patriť medzi favoritov na celkový triumf v súťaži.