Main Content

ROZHOVOR: Jaroslav Diviš: „Teším sa na Gambrinus ligu!“

pondelok, 18. júl 2011 18:17 | Autor: Michaela Urban

ROZHOVOR: Jaroslav Diviš: „Teším sa na Gambrinus ligu!“
ROZHOVOR: Jaroslav Diviš: „Teším sa na Gambrinus ligu!“ | zdroj: Michaela Urban pre Sport7.sk, foto SITA

O tom, že sa českým futbalistom v našej lige darí, niet pochýb. O prekvapenie uplynulého ročníka sa tiež výrazne postarali hráči spoza Moravy. Pod dirigentskou paličkou Stanislava Grigu spustili dvaja z nich gólostroj, ktorý dopomohol k zisku striebornej priečky.

Po úspešnej sezóne, ktorej záver znamenal pre strelca desiatich presných zásahov koniec hosťovania, sa český stredopoliar vrátil do Gambrinus ligy. Porozprávali sme sa s Jaroslavom Divišom, hráčom FC Slovan Liberec. 

Na Senicu nezabudne

Len málokto odhadoval, že by FK Senica mohla zdramatizovať boj o majstrovský titul. Očakávala sa totiž náročná sezóna, nakoľko sa hovorí, že druhá v lige je vždy ťažšia ako premiérová. Grigovci sa však postarali o príjemný šok. Hoci sa už začal nový ligový ročník, spomienky na predchádzajúci sa nedajú vymazať z pamäte. „Bola to veľmi úspešná sezóna, zatiaľ pre Senicu najlepšia,“ zaspomínal si 25- ročný hráč a dodal: „obsadili sme druhé miesto, vybojovali si predkolo európskeho pohára.“ Aj keď sa vo futbale kladie tímový výkon na vyššiu priečku ako individuálny, dôležité je, aby bol so sebou spokojný aj samotný hráč. Jaroslav Diviš bol v kádri nováčikom, ale na nedostatok odohratých minút sa sťažovať určite nemohol. „Dostal som šancu hrať v slovenskej lige, čomu som veľmi rád,“ skonštatoval a na margo svojich výkonov povedal: „mal som dobré, ale aj špatné zápasy. Keby som to mal však zhrnúť, som spokojný.“

Návrat do susedných Čiech

V mužstve zo Záhoria došlo pred novou sezónou k viacerým zmenám. Jednou z nich je aj odchod českého stredopoliara. „V Senici mi skončilo hosťovanie,“ zdôvodnil situáciu samotný hráč a vysvetľuje ďalej: „nakoľko mám v Liberci stále platnú zmluvu, vrátil som sa späť a od 1. júla som oficiálne hráčom FC Slovan Liberec.“ Povinnosti voči klubom sú jedna vec, túžba hráča zasa druhá. Čo ak by sa mal rozhodnúť Jaroslav Diviš pre klub, v ktorom by chcel momentálne pôsobiť? „Zostal by som v Senici,“ nechal sa bez okolkov počuť stredopoliar a zdôvodnil tvrdenie slovami: „dostali sme sa do európskeho pohára, vytvorili sme výbornú partiu a tiež tam boli super ľudia, ktorí sa o všetko ohľadom futbalu starali.“ Po chvíli od momentu, kedy nadšene rozprával o dôvodoch, pre ktoré by v Grigovom výbere zostal, zosmutnel. „Budú mi chýbať chalani z kabíny, boli totiž skvelí,“ poznamenal Diviš. Je viac ako jasné, že by v budúcnosti na prípadnú ponuku klubu zo Záhoria bez dlhšieho uvažovania odpovedal áno. Okrem spokojnosti v mužstve má totiž ešte jeden dôvod. „Vyhovovalo mi aj to, že som to mal kúsok do rodnej Břeclavi, kde som býval,“ dodal 25-ročný hráč.

Prichádza nová výzva


Už niekoľko dní je Jaroslav Diviš súčasťou “nového tímu“, v ktorom musí presvedčiť o svojich kvalitách. Nápomocný mu je fakt, že neprichádza do úplne nového prostredia. „Neprišiel som do neznáma, poznám chalanov z kabíny,“ potvrdzuje český hráč a na margo ambícií, s ktorými prichádza hovorí: „chcem sa dostať do základnej zostavy, hoci tu vládne veľká konkurencia. Myslím si, že je len dobré, keď hráč bojuje o každú minútu na ihrisku. Ja však urobím všetko preto, aby som hral čo najviac. “