Main Content

Príbeh sklamaných fanúšikov Barcelony, ktorí prileteli až z Austrálie, sa rýchlo šíri internetom

pondelok, 2. október 2017 13:44 | Autor: Martin Gregor

Sklamaná rodina z austrálskeho Melbourne
Sklamaná rodina z austrálskeho Melbourne | zdroj: Twitter Andy Mitten

Na včerajší deň nebude rodina z austrálskeho Melbourne spomínať v dobrom. Zhoda viacerých nepriaznivých okolností im dokonale skazila celý výlet do Barcelony.

Novinár Andy Mitten, ktorý pravidelne prispieva v známych médiách ako FourFourTwo, The National, GQ, ESPN, Sunday Times či BBC, zverejnil na Twitteri fotografiu fanúšikov Barcelony, ktorá sa začala expresne rýchlo šíriť naprieč celým internetom. Ľudí totiž zaujal ich smutný “fanúšikovký” príbeh.

,,Som na Camp Nou. Je tu veľký zmätok. Rozprával som sa s rodinou, ktorá pricestovala z Melbourne... výlet si zabezpečili pred 3 mesiacmi, aby videli Neymara,” napísal do popisu fotografie.

Rodina svoje rozhodnutie spred 3 mesiacov oľutovala včera hneď dvakrát. To, že nemali možnosť vidieť Neymara, pre ktorého si výlet zvolili, síce vedeli už dlhšie (Neymar v auguste prestúpil do PSG), no určite netušili, že sa na zápas napokon ani nedostanú. Pre referendum organizované v Katalánsku totiž z bezpečnostných dôvodov odohrala Barcelona zápas s Las Palmas pred prázdnymi tribúnami, pričom rozhodnutie nepustiť divákov na štadión sa zverejnilo len krátko pred zápasom. 

Let z Melbourne do Barcelony patrí medzi vôbec najdlhšie. Potrebný je minimálne jeden prestup, pričom skôr ako za 24 hodín cestu neabsolvujete. Cena jednej letenky sa pohybuje v sumách nad tisíc eur.