Main Content

Súhrn štatistík prípravných zápasov: Žiaril najmä McDavid, zo Slovákov potešila len trojica

utorok, 3. október 2017 10:30 | Autor: Dávid Lech

Súhrn štatistík prípravných zápasov NHL
Súhrn štatistík prípravných zápasov NHL | zdroj: TASR

Trojtýždňový cyklus prípravných zápasov tímov NHL na novú sezónu 2017/2018 je za nami. Ktoré tímy a hráči žiarili, kto naopak bude musieť v ostrom štarte pridať? A ako sa darilo Slovákom?

Bodovanie ovládol McDavid

Najdôležitejšiu individuálnu štatistiku v podobe kanadského bodovania ovládol obhajca Art Ross Trophy Connor McDavid. Kapitán Edmontonu Oilers si udržal skvelú výkonnosť v podobe dvoch bodov na zápas a v piatich dueloch opanoval produktivitu prípravy NHL vďaka bilancii 3+7. Na chrbát mu z druhého miesta dýchal minuloročný nováčikovský „zjav“ Jake Guentzel z Pittsburghu Penguins s 9 bodmi (3+6). Osem bodov si na konto pripísali najproduktívnejší obranca prípravy Jake Muzzin z Los Angeles Kings (3+5), Nikita Kučerov z Tampy Bay Lightning (3+5), Patrik Laine z Winnipegu Jets (5+3) a nováčik Arizony Coyotes Clayton Keller (3+5).

V príprave sa najviac strelecky darilo „mladým puškám“ Austonovi Matthewsovi, Patrikovi Lainemu a Kailerovi Yamamotovi z Edmontonu Oilers, ktorý ťažil zo spolupráce so spomínaným McDavidom. Trojlístok mladíkov zaznamenal po 5 gólov. 4 presné zásahy si na konto pripísalo až dvanásť hráčov, vrátane Čecha Tomáša Hyku z Las Vegas či navrátilca do zostavy Chicaga Blackhawks Brandona Saada.

Kráľom gólových prihrávok sa stal Connor McDavid so siedmimi „áčkami.“ 6 asistencií si na konto pripísal pensylvánsky tandem z Pittsburghu Penguins Jake Guentzel a Conor Sheary.

V bránkovisku žiaril Jaroslav Halák

Medzi brankármi naplno žiaril Jaroslav Halák, ktorý opanoval štatistiky percentuálnej úspešnosti (97,4%) i priemeru inkasovaných gólov na zápas (0,75). Najviac víťazstiev (3) si na konto pripísali Cory Schneider (New Jersey Devils), Semjon Varlamov (Colorado Avalanche), Devan Dubnyk (Minnesota Wild) a Laurent Brossoit (Edmonton Oilers).

Zo slovenských korčuliarov potešili Pánik a Tatar

Kým Jaroslav Halák žiaril, jeho ostatným krajanom sa príliš nedarilo. Za zmienku stojí azda len výkon Richarda Pánika z Chicaga Blackhawks, ktorý v 4 stretnutiach pozbieral rovnaký počet bodov za bilanciu 1+3. Druhým najproduktívnejším Slovákom prípravy sa stal Tomáš Tatar. Útočník Detroitu Red Wings strelil v 4 dueloch jeden gól a na ďalšie 2 asistoval. Jedným gólom sa blysli aj Marko Daňo (Winnipeg Jets) a Martin Marinčin (Toronto Maple Leafs). Slovenskí hokejisti, ktorí bojovali o miesto v prvom tíme NHL neuspeli, navyše Tomáš Jurčo bol včera organizáciou Chicaga Blackhawks zaradený na listinu voľných hráčov.

Darilo sa najmä Islanders a Edmontonu

Absolútne najúspešnejším tímom prípravy sa stal New York Islanders, ktorý aj s výraznou podporou spomínaných skvelých brankárskych výkonov Jaroslava Haláka a Thomasa Greissa ani raz neprehral v riadnom hracom čase a v ôsmich súbojoch si na konto pripísal celkovo 14 bodov za 6 víťazstiev a 2 prehry po predĺžení/nájazdoch.

Vynikajúco sa uviedli aj Edmonton Oilers (12 bodov), Los Angeles Kings, New Jersey Devils a Toronto Maple Leafs (po 11 bodov) či 10-bodová Minnesota Wild a Carolina Hurricanes.

Na samotnom dne sa ocitlo Buffalo Sabres s 3 bodmi zo 6 duelov. Príliš neohúrili ani Washington Capitals, Montreal Canadiens a Calgary Flames, ktorí si do tabuľky prípravy pripísali chabé 4 body.

SÚHRN NAJDÔLEŽITEJŠÍCH ŠTATISTÍK PRÍPRAVY NHL 2017/2018:

Najproduktívnejší hráč: Connor McDavid – 10 bodov (3+7), Jake Guentzel – 9 bodov (3+6), 3. Patrik Laine – 8 bodov (5+3), 4. Jake Muzzin, Nikita Kučerov a Clayton Keller – 8 bodov (3+5)

Najlepší strelec: 1. Patrik Laine, Auston Matthews a Kailer Yamamoto – 5 gólov, 2. 12 hráčov po 4 góly

Najlepší asistent: 1. Connor McDavid – 7 asistencií, 2. Jake Guentzel a Conor Sheary – 6 asistencií

Percentuálna úspešnosť: 1. JAROSLAV HALÁK – 97,4%, 2. Thomas Greiss – 96,1%, 3. Aaron Dell – 95,7%

Priemer inkasovaných gólov: 1. JAROSLAV HALÁK – 0,75, 2. Thomas Greiss – 1,13, 3. Aaron Dell – 1,32

Najproduktívnejší Slováci: 1. Richard Pánik – 4 body (1+3), 2. Tomáš Tatar – 3 body (1+2), 3. Marko Daňo a Martin Marinčin – 1 bod (1+0)