Main Content

Extraliga - Zostava týždňa podľa Sport7 (9.): V bránke zaslúžene Karol Križan

piatok, 2. apríl 2010 15:02 | Autor: Miroslav Held

Extraliga - Zostava týždňa podľa Sport7 (9.): V bránke zaslúžene Karol Križan
Extraliga - Zostava týždňa podľa Sport7 (9.): V bránke zaslúžene Karol Križan | zdroj: vlastný názor

Trochu netradične na piatok sme pre vás pripravili zostavu posledného týždňa Slovnaft Extraligy. Pri skladaní ideálnej formácie sme brali do úvahy výkony hráčov v závere dramatických štvrťfinálových sérií a prvé dve semifinálové stretnutia Slovanu s Nitrou.

Brankár:

Martinský gólman Karol Križan chytil vo štvrťfinále formu ako hrom. Skalicu vedenú geniálnym Pálffym privádzal v súbojoch do zúfalstva. V poslednom zápase pustil za svoj chrbát iba jednu strelu a doviedol Martin do semifinále. Bývalý hráč švédskej a švajčiarskej najvyššej súťaže sa stal najlepším brankárom uplynulého týždňa úplne zaslúžene.

Obrancovia:

Martin Štajnoch, juniorský reprezentant, ktorý bol pred dvoma rokmi členom úspešnej reprezentačnej dvadsiatky, ktorá získala štvrté miesto na MS v Kanade je dnes už plnohodnotným hráčom bratislavského Slovanu, v drese ktorého podáva stabilné výkony. V prvom semifinálovom zápase proti Nitre (4:0) sa dočkal svojho premiérového zásahu v sezóne. Gól to bol naozaj krásny, opakované zábery ste mohli vidieť snaď vo všetkých večerných športových spravodajstvach našich televízií. Tento 19-ročný mladík bol vo štvrťfinálových zápasoch proti Zvolenu, aj v doposiaľ odohraných dvoch zápasoch semifinále proti Nitre výraznou postavou zadných radov Slovanu.

Aj druhý z našej obrannej dvojice patrí medzi slovenské hokejové nádeje.  Matúš Rais začal svoje pôsobenie takisto v dvadsiatke. V drese extraligovej Nitry dostáva dostatok príležitostí a spolu so Štajnochom je jedným z našich najlepších mladých obrancov v extralige. To, že dostáva dostatok príležitostí v dôležitých play-off zápasoch hovorí samo o jeho kvalitách.

Útočníci:

Útočník Róbert Huna výrazne prispel k úspešnému dvojzápasu Slovana na domácom ľade.  V prvom zápase si pripísal do štatistík asistenciu, v druhom strelil dva góly. Bratislavský tím  zatiaľ ťahá ako jednoliatý celok, v ktorom žiaden hráč v playoff výraznejšie nevyčnieva nad ostatnými spoluhráčmi. V druhom zápase proti Nitre mal však práve Róbert spolu s Lažom najväčšiu zásluhu na domácom víťazstve, preto ho vyberáme do tejto zostavy.

Ak bude Tomáš Chrenko pokračovať v takým výkonoch, aké predvádza túto sezónu v drese Nitry, má nový reprezentačný tréner Hanlon o čom premýšľať. Rýchlonohý útočník je platným hráčom svojho tímu, ktorý prekvapujúco vyradil vo štvrťfinále Banskú Bystricu. Štyri góly a dve asistencie v play-off sú dobrou vizitkou.

Tretím útočníkom v našej zostave je opäť hráč Slovana Bratislava. Miroslav Lažo strelil v oboch stretnutiach na bratislavskom ľade hráčom spod Zobora prvý gól a svojou neustálou aktivitou zamestnával obrancov Nitry.Okrem toho premenil aj dôležitý samostatný nájazd v druhom zápase proti Nitre, pričom napokon práve tento gól bol víťazným.