Main Content

Zemetrasenie v Reale Madrid: Odchod Balea, Modriča a Benzemu = príchod Kanea?

štvrtok, 12. október 2017 11:05 | Autor: Jakub Vaverka

Harry Kane
Harry Kane | zdroj: TASR

Real Madrid je úradujúci víťaz Ligy majstrov, ale aj keď ste na vrchole, hľadáte impulzy, ako sa ešte zlepšiť. Prezident Los Blancos Florentino Perez vymyslel obchod, ktorý by mohol Los Merengues poslať do úplne iných kontúr, v akých sa momentálne nachádzajú.

Nie je tajomstvom, že Biely Balet detailne sleduje výkony anglického útočníka Harryho Kanea. Kapitán reprezentácie a najväčšia hviezda Tottenhamu Hotspur patrí v súčasnosti medzi najlepších futbalistov na svete.

Kohúti záujemcom odkázali, že ak budú mať o Kanea záujem, musia si pripraviť minimálne dvesto miliónov eur. Zaplatiť takúto čiastku by znamenalo čeliť problémom zo strany finančného fair-play, vyzerá to však, že Pusinky vymysleli iný spôsob.

Anglický denník The Guardian píše, že Real Madrid nepošle do Londýna peniaze, ale namiesto tučného balíka financií sa pokúsi zlákať Spurs na hráčsky materiál. „Real Madrid sa snaží byť štedrý, pričom je pripravený pustiť preč Garetha Balea, Karima Benzemu a Luku Modriča.“ Táto idea sa na prvý pohľad byť javí ako šialená.

Avšak pri detailnejšej analýze sa kroky Bieleho Baletu ukazujú byť logické. Benzema bude mať v decembri 30 rokov, Modrič má momentálne 32 a Bale sa dlhodobo plánuje vrátiť do Premier League, pričom jeho pôsobenie v Španielsku sprevádzajú časté zdravotné a súkromné problémy, čo ho limituje predvádzať prvotriedne výkony.

„Tottenham je tam, kde už v minulosti bol, Real Madrid chce získať jeho najväčšiu hviezdu. Madridčania sú pripravení zabojovať o najlepšieho útočníka v Európe. Spurs si budú musieť premyslieť, či by bola táto dohoda pre nich výhodná,“ tvrdia žurnalisti z Veľkej Británie.

Pri prvom pohľade strata troch hviezd za Harryho Kanea pôsobí pre Real Madrid nevýhodne, ale španielsky gigant veľmi dobre vie, čo robí. Ide o perfektný manéver ako istým spôsobom opantať Kohútov a získať od nich hráča, čo má potenciál byť najlepším na svete.

Samozrejme, momentálne je náročné určiť, kto by z tejto dohody vzišiel ako víťaz.