Main Content

REBRÍČEK: TOP10 gólov uplynulej sezóny NHL

streda, 20. júl 2011 15:24 | Autor: Dávid Košút

REBRÍČEK: TOP10 gólov uplynulej sezóny NHL
REBRÍČEK: TOP10 gólov uplynulej sezóny NHL | zdroj: Dávid Košut pre Sport7.sk, foto SITA

Krásne tímové, ale aj individuálne akcie sú niečím, čo k hokeju jednoducho patrí. Tie najkrajšie a najzaujímavejšie sa uchovávajú v pamäti pravého fanúšika aj roky. Prinášame vám rebríček najkrajších gólov uplynulej sezóny NHL. Veríme, že polahodíme oku nejedného hokejového fajnšmejkra.

10. Gól Johna Tavaresa do siete St. Louis Blues

John Tavares nie je len obávaný kanonier. Vycibrenou palicovou technikou sa môže zaradiť aj k neveľkému množstvu hráčov, ktorí patria vďaka tejto zručnosti medzi elitu v NHL. Draftová jednotka z roku 2009 to tentokrát predviedla zadným oporám tímu St. Louis Blues.




9. Krásny gól v podaní Mikhaila Grabovského


Mikhail Grabovski je jedným z tých hráčov, ktorým nerobí problém oklamať aj dvoch súperov zároveň. Počas uplynulej sezóny o tom presvedčil bostonských ‘‘medveďov”, ktorých určite prekvapil aj veľmi efektívnym zakončením.




8. Individuálny prechod Evandera Kanea

Nádherná individuálna akcia vyšla aj Evanderovi Kaneovi, momentálne už hráčovi Winnpegu Jets. Po krásnom samostatnom prieniku cez celé ihrisko zakončil rýchlym švihom.




7. Spolupráca Ovechkina s Johanssonom

Akcia akoby do bodky nacvičená. Na ‘‘vyťukávačku‘‘Alexandera Ovechkina so  spoluhráčom Marcusom Johanssonom bol brankár jednoducho prikrátky.




6. Krásny gól v podaní Davea Bollanda

Dave Bolland a jeho zamotanie obrany Nashville Predators (po asistencií nášho Tomáša Kopeckého) pochopiteľne nemohlo chýbať v našom rebríčku. 




5. Backhand Martina St. Louisa na Martina Brodeura


Martin St-Louis, hráč s úžasnou palicovou technikou, opäť využil všetky svoje prednosti. Nevídanú zručnosť si tentokrát odskúšal na brankárskej legende Martinovi Brodeurovi.




4. Gól Thomasa Vaneka v predĺžení

Akcia bez menšieho náznaku zaváhania. Thomas Vanek je jedným z hokejistov, ktorí neváhajú prevziať zodpovednosť aj v momentoch, keď sa láme chlieb.  Týmto nádherným gólom  v predĺžení získal priazeň ďalšieho množstva fanúšikov.




3. Gáboríkov gól Gustafsonovi


Hoci posledná sezóna nebola v Gáboríkovej kariére ani zďaleka najvydarenejšia, vyskytli sa zápasy, v ktorých predviedol do bodky svoj obávaný talent. Prvý gól do siete Toronta Maple Leafs je jedným zo štyroch, ktoré v tomto stretnutí strelil. Do rebríčku zaraďujeme ten prvý.




2. Jordan Eberle a jeho prvý gól v NHL

Krásnou akciou sa predstavil v najslávnejšej hokejovej lige na svete Jordan Eberle. Fascinujúci gól, ktorý sa za celú kariéru nepodarí streliť väčšine korčuliarov v NHL, bol pre talentovaného nováčika vôbec jeho prvým v profilige.




1. Gól Bobyho Ryana do siete Nashvillu Predators


Na prvé miesto nášho rebríčka sme zaradili “trefu” Bobyho Ryana, ktorý sa odvážil predviesť elegantné sólo s nechytateľnym zakončením v zápase playoff. Prvá priečka nášho rebríčka má oprávneného majiteľa. Bez diskusie.