Main Content

Efes Istanbul zbrojí, získal ďalšieho bývalého hráča NBA

streda, 20. júl 2011 16:30 | Autor: TASR

Na prestupovom trhu v uplynulých dňoch hyperaktívny turecký basketbalový veľkoklub Anadolu Efes Istanbul sa dohodol na podmienkach jednoročnej zmluvy s ďalším hráčom so skúsenosťami zo zámorskej NBA.

Po angažovaní Slovinca Sašu Vujačiča (spolu 541 súbojov v NBA) a prvého Uruguajčana v profilige Estebana Batistu (Atlanta Hawks v rokoch 2005 - 2007) prichádza do tímu americký rozohrávač či krídelník Tarence Kinsey (198 cm). Dvadsaťsedemročný basketbalista s prezývkou "Čierny pavúk" odohral počas dvoch sezón v NBA spolu 109 zápasov (2006/07 Memphis Grizzlies, 2008/09 Cleveland Cavaliers) a naposledy si obliekal dres konkurenčného istanbulského klubu Fenerbahce.

"Fenerbahce sa rozhodlo pustiť hráča, a tak sme začali rokovania. S Kinseym sme dosiahli dohodu," povedal pre špecializovaný turecký portál salsabasket.net generálny manažér Efesu Engin Özerhun.

Okrem troch spomenutých hráčov so skúsenosťami z NBA sa tím posilnil aj o srbského krídelníka Duška Savanoviča (Valencia) a chorvátskeho pivota Stanka Barača (Caja Laboral Vitória), pričom obaja sú reprezentanti svojich krajín. Pivárenským koncernom Efes štedro dotovaný klub má eminentný záujem aj o brazílskeho rozohrávača Marcelinha Huertasa, ktorý si takisto ako Barač obliekal naposledy dres španielskej Vitórie. V prípade podpisu trojročnej zmluvy zinkasuje 28-ročný tvorca hry kráľovský plat 5 miliónov eur.

© WEBNOVINY