Main Content

Škriniara ospevujú fanúšikovia Interu Miláno aj SSC Neapol!

utorok, 24. október 2017 12:56 | Autor: Martin Gregor

Milan Škriniar
Milan Škriniar | zdroj: TASR

Milan Škriniar má za sebou ďalší skvelý zápas v drese Interu Miláno. Bol to práve mladý Slovák, kto mal okrem brankára Handanovica najväčší podiel na tom, že Inter ani raz neinkasoval v súboji s najofenzívnejším tímom Serie A.

Inter Miláno uhral cez víkend remízu s Neapolom 0-0, ktorá ho udržala v tesnom závere práve za Neapolom na druhom mieste tabuľky Serie A. Výrazný podiel na tom mala dvojica Samir Handanovič – Milan Škriniar. Prvý menovaný zneškodnil viacero šancí “Hamšíkovcov“, Škriniar zas bol neprechodnou stenou na stopérskej pozícii.

Portál whoscored.com ohodnotil Škriniarov výkon známkou 7.2, čo bola najvyššia známka spomedzi všetkých stopérov v zápase. Lepšiu známku dostal v stretnutí už len Handanovič (7.8) a krajný obranca ,,Nerazzurri” Ambrosio (7.4).

"Škriniar bol ako stena, zastavil všetko. Podal brilantný výkon, ani líder ofenzívy Neapola Dries Mertens ho nedostal do úzkych. Keď pred tromi mesiacmi AC Miláno s veľkou pompou oznámilo angažovanie Leonarda Bonucciho a ich mestský rival predstavil ako novú posilu Škriniara, mnohí fanúšikovia "modro-čiernych" mali zvesené hlavy. Vo futbale sa však časy rýchlo menia. Škriniar sa stal pilierom defenzívy Interu, od začiatku sezóny žiari,napísal o Škriniarovi portál Gazetta dello Sport.

Škriniarov fantastický výkon si všimli aj fanúšikovia oboch talianskych klubov. Na sociálnej sieti Reddit sa objavili desiatky pochvalných komentárov na adresu slovenského obrancu.

,,Počas zápasu som bol z neho naozaj frustrovaný. Keď sme sa už vyhli Škriniarovi, museli sme sa zas vysporiadať s Handanovičom. Vezmite si ten váš „blbý” bod a odíďte, prekliatý Inter,” napísal fanúšik Neapola Areking, ktorý svojským spôsobom vzdal pochvalu Škriniarovi s Handanovičom.

,,Každé jedno odobratie lopty (Škriniarom) muselo byť pre fanúšikov Neapola ako rana do srdca,” vtipne mu na to odpísal fanúšik Interu DondoStuff.

,,Čo do pekla... ten chlapec odoberá hráčom lopty ako v legacy móde v hre FIFA. Neuveriteľné,” pochválil Škriniara fanúšik Manchestru United AJPhenom.

Škriniara by uvítali ako posilu aj v ďalších kluboch. ,,Chcel by som takéhoto hráča na Anfierld Road,” zamyslel sa fanúšik Liverpoolu, klubu, ktorý má práve v obrane obrovské problémy.

Podľa ďalšieho fanúšika je zrejmé, v čom sa skrýva Škriniarove kúzlo: ,,Má skvelú pozičnú hru a je veľmi silný.”

Škriniar má akoby patent na odoberanie lôpt súperom. ,,Akoby robil rovnaké odobratie lopty stále dookola,” povedal pochvalne ďalší zo série priaznivcov ,,Nerazurri’’ imnotsospecial.

Zaujímavé bolo aj prirovnanie fanúšika makesyougohmmm, ktorý v ňom vidí bývalého skvelého srbského stopéra. ,,Nejakým spôsobom mi jeho pohyby a odobratia lopty pripomínajú Nemajnu Vidića v jeho najlepších rokoch, nie toho Vidica, ktorého sme mali v Interi.”