Main Content

Neymar spoznal trest za červenú kartu. Doháňa Ramosa v nelichotivej štatistike

piatok, 27. október 2017 12:01 | Autor: Martin Gregor

Neymar
Neymar | zdroj: TASR

Najdrahší futbalista sveta Neymar si nezahrá za PSG v najbližšom zápase proti Nice.

Neymar nedohral zápas uplynulého kola Ligue 1 v Marseille (2-2), keď sa nechal v závere zápasu zbytočne vylúčiť za sotenie do súpera, ktorý ho predtým fauloval. Neymar za to dostal druhú žltú kartu v stretnutí a predčasne išiel pod sprchy. Prvú mu pritom hlavný rozhodca udelil len tri minúty predtým.

Brazílčan po zápase priznal, že svoje konanie ľutuje a bude sa snažiť podobným prehreškom v budúcnosti vyhnúť. Interný trest pre Neymara avizoval aj tréner Parížanov Unai Emery.

Vedenie Ligue 1 napokon rozhodlo, že Neymarovi stačí udeliť za prvú červenú kartu v lige len jednozápasový dištanc s tým, že ak zopakuje rovnaké správanie aj v ďalšom priebehu tejto sezóny, liga mu udelí ďalší. Brazílčan tak bude chýbať PSG len v piatkovom stretnutí s Nice.

Neymar patrí medzi najčastejšie trestaných futbalistov. V 25 rokoch dostal už 8 červených kariet a 138 žltých. Pre porovnanie 31-ročný Sergio Ramos, ktorý tiež patrí medzi najčastejšie trestaných futbalistov, má na konte v 31 rokoch 23 červených a 189 žltých kariet. Ak Neymar bude pokračovať v tomto tempe, bilanciu Ramosa v žltých kartách dobehne už o 2,5 sezóny. Ramos je pritom obranca, ktorí sú tradične trestaní kartami častejšie.