Main Content

Španielska tlač: Real Madrid sa zaujíma o Neymara

pondelok, 6. november 2017 14:58 | Autor: Jakub Vaverka

Neymar a Real Madrid
Neymar a Real Madrid | zdroj: TASR

Brazílčan Neymar v letnom prestupovom období odišiel z FC Barcelona do Parížu Saint-Germain a stal sa najdrahším hráčom futbalovej histórie. Je však možné, že sa do Španielska vráti skôr, ako by sa čakalo.

Špekulácie naštartoval španielsky denník Diario Gol, ktorý prišiel s informáciou, podľa ktorej sa úradujúci víťaz Ligy majstrov Real Madrid zaujíma o bývalého futbalista svojho úhlavného rivala.

„Real Madrid chystá plán na to, aby v budúcnosti získal Neymara, i keď tento Brazílčan len pred pár mesiacmi odišiel do PSG za rekordnú čiastku,“ píše sa v oficiálnom znení článku.

V reporte z Pyrenejského polostrova sa píše, že Neymar si v Parku Princov stanovil dvojročný cieľ, počas ktorého by chcel vyhrať prestížnu Champions League a taktiež Zlatú loptu – ocenenie pre najlepšieho hráča na svete. „Ak sa mu to nepodarí, bude uvažovať o prestupe inam,“ tvrdí DG.

Práve to je vodou na mlyn kontroverzného madridského prezidenta Florentina Pereza, ktorý sa netají tým, že bol vždy veľkým fanúšikom Neymara. Perez vraj je v kontakte s hráčovým otcom, pričom mal prehlásiť, že Neymar bude mať vždy dvere do Bieleho Baletu otvorené.

Ak by skutočne k spojeniu Neymar – Real Madrid prišlo, Brazílčan by to mal veľmi náročné predovšetkým smerom k fanúšikom FC Barcelona. Väčšine z nich leží v žalúdku kvôli transferu do Francúzska, no ak by posilnil Merengues, pravdepodobne by pre nich doslova umrel. Podobne ako kedysi Figo.