Main Content

Odíde Mata z Manchestru United? Záujem prejavil Real Madrid

sobota, 11. november 2017 11:55 | Autor: Martin Gregor

Juan Mata - koláž Šport7.sk
Juan Mata - koláž Šport7.sk | zdroj: TASR

Real Madrid je pripravený počas zimného prestupového obdobia urobiť zaujímavý obchod s Manchestrom United.

Juan Mata prekvapujúco chýbal na súpiske Manchestru United v nedeľňajšom šlágri proti Chelsea, čo vyvolalo špekulácie týkajúce sa jeho možného odchodu z Old Traffordu.

Španiel totiž s klubom stále nepodpísal novú zmluvu a tá súčasná mu končí už po tejto sezóne. Vedenie Red Devils si uvedomuje, že ak Mata odmietne uzavrieť nový kontrakt v lete bude môcť odísť z Old Traffordu zadarmo.

Červeným diablom sa preto núka možnosť jeho predaja počas zimného prestupového obdobia, pričom záujem o služby španielskeho stredopoliara hlási podľa britského Expressu úradujúci šampión Ligy majstrov Real Madrid.

29-ročný Mata prostredie na Santiago Bernabeu dobré pozná, keďže medzi rokmi 2006 a 2007 hrával za B-tím Realu Madrid Castillu, kým ho Pusinky nepredali do Valencie.

V apríli bude oslavovať 30 rokov, no cíti, že stále môže hrať pár rokov na najvyššej úrovni. ,,Rýchlo to ubehlo. Debutoval som ako 18 ročný v béčku Realu a potom v La lige, keď som mal 19 rokov. Je to už 10 rokov, ktoré ubehli veľmi rýchlo...,” zamyslel sa a presvedčivo dodal: ,,Stále som hladný po úspechoch a tento šport si užívam. Takže dúfam, že budem môcť hrať futbal ešte mnoho rokov.”

Manchester United má sezónu dobre rozbehnutú, no Mata údajne nie je úplne spokojný s tým, aké úlohy mu dáva na ihrisku José Mourinho. Prestup do Realu Madrid môže byť pre Španiela veľkým lákadlom a v prípade, že by si to želal, Manchester pravdepodobne nebude robiť vzhľadom na jeho končiaci kontrakt námietky.