Main Content

Preview 2. kola Corgoň ligy: Kompletná nedeľňajšia analýza

nedeľa, 24. júl 2011 12:19 | Autor: Štefan Álló

Preview 2. kola Corgoň ligy: Kompletná nedeľňajšia analýza
Preview 2. kola Corgoň ligy: Kompletná nedeľňajšia analýza | zdroj: Štefan Álló pre Sport7, foto SITA

Sobotňajšie zápasy priniesli zaujímavé výsledky, keďže Nitra nestačila doma na Zlaté Moravce a Trenčín remizoval s Ružomberkom. Zo včerajších tipov nám vyšiel len jeden, preto dúfame, že dnes budeme omnoho úspešnejší. Podrobnejšie analýzy dnešných zápasov nájdete v tomto článku.

Výsledky sobotňajších zápasov:
FC Nitra – ViOn Zlaté Moravce 0:1 - reportu tu
Góly: Babic (78.)

AS Trenčín – MFK Ružomberok 1:1 - reportu tu

Góly: Kleščík (89.) – Masaryk (72.)

ŠK Slovan Bratislava – FK Senica - report tu
Góly: Kroupa vl. (16.), Grendel (58.), Halenár (90.) – Gorosito (12.), Kóňa (66.)


MFK Košice – Spartak Trnava, 17:30 

Košičania sa v prvom kole sezóny postarali o senzáciu, keď dokázali remizovať na pôde Žiliny 1:1. Výborným výkonom a parádnym gólom z 25 metrov sa prezentoval Matúš Čonka, ktorý však v zápase nenastúpi, keďže v prvom kole videl červenú kartu. Hráči ukázali, že futbal hrať vedia a s podobnou hrou by chceli potrápiť aj nedeľňajšieho súpera.

Trnavčania prežívajú eufóriu. Mužstvo postúpilo do tretieho predkola Európskej Ligy, navyše do sezóny vstúpilo víťazstvom 2:1 nad Dunajskou  Stredou. Hráči zatiaľ zvládajú dvojitú záťaž, ale ako dlho, to sa ešte uvidí. Do kádra sa vrátil ďalšia posila, keďže defenzívny stredopoliar Kamil Kopúnek si nenašiel vhodné pôsobisko a na jeseň posilní trnavský Spartak.

Obe mužstvá začali sezónu sľubne. Košičanom bude chýbať už spomínaný Čonka, Trnave Koro Kone a Mário Bicák. Pre Košičanov bude motiváciou navyše, že majiteľ Blažej Podolák oslávi cez víkend 50. narodeniny. Obe mužstvá sú plné odhodlania, ale zohratosť a a sila mužstva hovorí pre hostí, preto tipujeme v zápase víťazstvo Trnavy.

Náš tip: víťazstvo Trnavy


Tatran Prešov – MŠK Žilina, 17:30

Prešovčania utrpeli v úvodnom kole trojgólovú prehru na pôde Senice, navyše v zápase vylúčili Tomáša Josla, ktorý dostal jednozápasový dištanc. Do kádra pribudol Jaroslav Kolbas, ktorý prichádza z košického mužstva. Chýbať bude Petráš pre zranenie, otázna je hra Macka a Pitera-Bučka.

Žilinčania sa napriek štvrtkovej výhre 2:0 nad islandským klubom Reykjavik rozlúčili s pohárovou Európou. Pod vedením trénera Nosického predtým šošoni len remizovali v prvom kole 1:1 na domácom ihrisku proti Košiciam.

Prešovčania si ešte dobre pamätajú zlý vstup do minulej sezóny a aby sa to nezopakovalo aj v tomto ročníku, potrebujú jednoznačne vyhrať. Žilinčania chcú naopak rýchlo zabudnúť na vypadnutie z Európskej Ligy, ale či sa im to podarí v takom krátkom čase, ukáže až toto stretnutie. Po posledných výsledkoch oboch súperov nemá tento zápas jasného favorita, aj preto tipujeme trochu prekvapujúco remízu.

Náš tip: remíza

Dunajská Streda – Banská Bystrica, 17:30

Obe mužstvá prehrali v prvom kole zhodne 2:1, ale kým Dunajská Streda na pôde Trnavy, Banská Bystrica podľahla na vlastnom ihrisku Nitre.

Domácemu trénerovi robí zostava mužstva už v úvode sezóny problémy. Z kádra totiž vypadol Peter Struhár, ktorý sa zranil v zápase s Trnavou, navyše zranenia trápia aj Harsányiho a Németha.

Tréner hostí, Štefan Zaťko, má so zostavou podobné problémy, keďže zranení sú Boroš, Pindroch a Poljovka. Otázne je či nastúpi Jakubko. Potešujúcou správou pre Bystričanov je angažovanie skúseného brankára Tomáša Belica, ktorý však v Dunajskej Strede ešte nenastúpi.

Obe mužstvá vyšli v prvom kole bodovo naprázdno, čo by chceli v nedeľňajšom zápase odčiniť. Napriek problémom s hráčskym kádrom sú k tomu bližšie domáci, ktorí vedia byť s podporou publika doma silní.

Náš tip: víťazstvo Dunajskej Stredy