Main Content

Julian Draxler je na ceste do Premier League

nedeľa, 26. november 2017 13:51 | Autor: Timotej Gašper

Julian Draxler
Julian Draxler | zdroj: TASR

Po astronomických nákupoch parížskeho Saint-Germain bude klub spod Eiffelovej veže nútený k výpredaju. Prvou hviezdou na odchode bude podľa britských médií Julian Draxler, po ktorom chce siahnuť duo veľkoklubov.

Nemecký ofenzívny futbalista je v kádri PSG od januára 2017. Zo začiatku sa tento prestup javil ako jeden z najvydarenejších ťahov zimy, no neskôr sa do Paríža presťahovali aj ikony Neymar a Mbappé.

Pretlak v ofenzíve PSG, v ktorej sú okrem spomínaných hráčov aj Lucas Moura, Di Maria, Cavani či Hatem Ben Arfa, odsunul Draxlera hlbšie do poľa a častokrát aj na lavičku.

Tréner Emery síce Draxlerovi dáva herný priestor, no štatút hviezdy mu chcú prinavrátiť v Arsenale aj Liverpoole. Oba anglické celky chcú osviežiť ofenzívne rady o 24-ročného krídelníka, ktorý nemá problém s hrou na oboch krajoch zálohy. Londýnsky klub bol v zozname záujemcov o Draxlera už skôr, no pri Liverpoole je hlavným faktorom osoba krajana Jurgena Kloppa.

Nemecký reprezentant musí tiež myslieť na svoje herné vyťaženie, keďže sa blížia Majstrovstvá sveta v Rusku. Draxler by mal opustiť Paríž už v zime a odhadovaná suma za jeho služby sa pohybuje okolo 40 miliónov eur, tvrdí Mirror.