Main Content

Corgoň liga: Hlasy hráčov a trénerov po zápase Dunajská S. - Prešov pre Sport7

nedeľa, 4. apríl 2010 20:38 | Autor: Štefan Álló

Corgoň liga: Hlasy hráčov a trénerov po zápase Dunajská S. - Prešov pre Sport7
Corgoň liga: Hlasy hráčov a trénerov po zápase Dunajská S. - Prešov pre Sport7

Dunajská Streda dosiahla prvé víťazstvo v jarnej časti a získala dôležité tri body. Pred poslednými Košicami tak zvýšili náskok na päť bodov. Prehrou 2:1 sa skončila Prešovu trojzápasová víťazná šnúra. Po zápase DAC – Prešov sme oslovili hráčov a trénerov oboch mužstiev.

Roman Pivarník, tréner Tatrana Prešov

Skončila trojzápasová víťazná šnúra, v čom vidíte príčinu prehry?


Naši hráči mali chrániť osobne hráčov súpera, čo sa však nestalo, a bohužial sme nato doplatili. Po hernej stránke to bolo v poriadku, šance sme mali nato, aby sme tento zápas zvládli. Rozhodujúci moment bol kontaktný gól  súpera, ktorý prišiel dosť skoro, pretože ten gól nás znervóznil, a v tom vidím aj  jednu z príčin prehry.

Pribudnú  hráčom nejaké pokuty?


Nevidím v tom dôvod, pretože za taký výkon sa hanbiť nemusíme. Hráči teraz majú dva dni voľna, trošku sa užijú s rodinami, a nachystajú sa na ďalší zápas.

Ján Papaj, kapitán Tatrana Prešov

Po troch víťazných  zápasoch ste prišli do Dunajskej Stredy vyhrať.


Určite, chceli sme tú sériu predĺžiť a všetko tomu nasvedčovalo. Začali sme veľmi dobre, dali sme hneď v úvode gól, ale dneska, bohužiaľ, Dunajská Streda nás porazila štandardkami. 

Dali ste úvodný gól v zápase, na ktorý ste asistoval. Môžete opísať ten moment?

Dostal som výbornú krížnu loptu a Miro Poliaček na mňa zakričal. Videl som že, nabieha medzi obrancov,  prihral som mu a on to trafil veľmi dobre.

V poslednom čase podávate výborné výkony. Sú za tým špeciálne tréningy, alebo možno niečo iné?

Ťažko povedať, čím to je. Možno rodinná pohoda a malá dcérka, ktorá mi prináša veľa  radosti.

Nabudúce Vás čaká  Banská Bystrica.


Áno, ideme aj do nasledujúceho zápasu naplno, pred vlastným publikom chceme určite naplno bodovať.

Mikuláš Radványi, asistent trénera DAC Dunajská Streda

Konečne prvá výhra Dunajskej Stredy v jarnej časti. Spokojný?

Áno, samozrejme, sme spokojný, po dlhom čase sme konečne získali tri body. S výsledkom som spokojný, ale s hrou menej. Na hráčov však nemôžem povedať nič zlé, lebo na ihrisku  bojovali silou - vôlou. Našťastie sme dali dva góly, a vyhrali.

Aké chyby ste dnes  v hre videli?

Chyby sme robili hlavne v defenzíve, ešte nám to poriadne nefunguje, ale verím že sa budeme vyvarovať takýmto chybám. Už v jeseni nám chýbal ozajstný tvorca hry, chýba nám hráč v predu, ako Bajevsky. Žiaľ, stredopoliar Saryiar a Bajevsky sú zranený, a hráčov takýchto kvalít si ťažko nahradíme.

Koho by ste vyzdvihli z vášho mužstva? Kto bol najlepší?


Podľa mňa obrancu Marcina, ďalej aj Nikoliča či Elonga.  Ale mohol by som vyzdvihnúť celé mužstvo, lebo všetci podali dobré výkony.

Aké máte ciele pred utorňajším pohárovým zápasom s Trnavou?

Chceli by sme dosiahnuť dobrý výsledok a zvíťaziť nad Trnavou. Chceli by sme podať dobrý výkon, aby hráči získali väčšiu sebadôveru. Chceme uhrať taký výsledok, aby sme mali aj v odvetnom zápase o čo hrať.
 

Na štadióne bol niekto, pre koho to bol mimoriadne špecifický zápas. Tou osobou bol útočník Zoltán Bognár, ktorého prestup do Tatrana Prešov je stále otázny.


Pre teba to bol určite zvláštny zápas. Ako si sa cítil na tribúne?

Bolo to pre mňa veľmi ťažké. Po prvý krát som prišiel na štadión ako hosťujúci hráč, a nie domáci. Poznal som silné a slabé stránky oboch mužstiev. Podľa vývoja zápasu by bola spravodlivá remíza, ale kto dá gól, ten vyhrá, a dnes vyhrala Dunajská Streda.

 Pred zápasom v Prešove sa ťa vypytovali na hráčov Dunajskej Stredy?

Áno, opýtali sa ma, ale nevedel som poskytnúť veľa informácií, pretože viacerí hráči prišli až po mojom odchode, a tých som už nepoznal.

Ako si spokojný s výsledkom zápasu?

Túto otázku som už dostal viackrát. Úprimne neviem. Pre mňa to bol veľmi zvláštny zápas, v živote som nemal také pocity. DAC je môj materský klub, zato Prešov je môj súčasný. Neviem nato dať jednoznačný odpoveď.

Tvoja situácia je zatiaľ neistá. Kedy sa dozvieme výsledku tvojho prípadu?

12. apríla je súdne konanie, vtedy sa má všetko vyriešiť.

Ako to cítiš, čím sa to celé môže skončiť?

Nechcel som sa s tým veľmi zaoberať. Pre futbalistu je najhoršie, keď nemôže hrať. Ani ja nie som výnimkou, veľmi to pôsobí na moju psychiku. Konečne už chcem užívať futbal.

Rozmýšľal si už nad tým, čo sa stane ak sa budeš musieť vrátiť do Dunajskej Stredy?

Samozrejme, aj to mi prebehlo hlavou. Život ide ďalej, tieto veci si nemôžem ovplyvniť. Trénoval by som ďalej, a v prospech mužstva by som odovzdal všetko čo je v mojich silách.