Main Content

NHL: Chicago víťazom Centrálnej divízie, Kopecký skóroval - výsledky + VIDEO

pondelok, 5. apríl 2010 10:45 | Autor: TASR

Slovenský hokejista Tomáš Kopecký prvý raz v kariére v zámorskej NHL dosiahol v jednej sezóne dvojcifernú gólovú hranicu.

Jubilejný 10. presný zásah, ktorý bol zároveň jeho okrúhlym 50. bodom v kariére v profilige (22+28), zaznamenal 28-ročný útočník Chicaga v nedeľňajšom zápase doma s Calgary. Kopecký má v tomto ročníku na svojom konte 18 kanadských bodov (10+8) a už iba bod ho delí od vyrovnania osobného rekordu z predchádzajúcej sezóny. V nedeľu bekhendovou strelou otvoril skóre a na víťazstve 4:1 sa podieľal aj Marián Hossa 25. asistenciou v sezóne. Tridsaťjedenročného Slováka delia už iba dva body od prekonania hranice 50 bodov v tomto ročníku.

VIDEO: Gól Tomáša Kopeckého

Chicago je aj vďaka aktivite dvoch Slovákov v predstihu definitívnym víťazom Centrálnej divízie. Blackhawks pritom mali istotu už pred svojím zápasom, pretože Detroit prehral vo Philadelphii 3:4. Chicago naposledy uspelo v divízii v roku 1993, keď slávilo triumf vo vtedajšej Norrisovej.

Detroit prehral vo Philadelphii v riadnom hracom čase prvý duel takmer po mesiaci. "Červené krídla" naposledy nezískali aspoň bod 9. marca proti Calgary, odvtedy neprehrali dvanásť zápasov po 60 minútach. Philadelphia je vďaka čerstvému triumfu naďalej v hre o play-off, kam sa na základe nedeľňajšieho diania dostali práve Detroit, ale aj Los Angeles.

V stretnutí Vancouver - Minnesota (4:3 po predĺžení) zaznamenal jednu asistenciu v drese hostiteľov Pavol Demitra. Canucks v hektickej koncovke dali 55 sekúnd pred treťou sirénou gól na 3:1, napokon však ešte museli ísť do nadstaveného času, v ňom v ich prospech rozhodol Salo. Vancouver sa už stal víťazom Severozápadnej divízie. Colorado na svojom ľade obrátilo proti San Jose z 0:2 na 4:2, fanúšikov však tiež nadobro rozjasalo až v predĺžení. Neúspech hostí znamená, že Washington je už istým držiteľom Prezidentskej trofeje.

Súhrn výsledkov nedeľňajších stretnutí zámorskej hokejovej NHL:

Chicago - Calgary 4:1 (2:0, 1:1, 1:0) - Tomáš Kopecký 1+0, Marián Hossa (obaja Chicago) 0+1
Vancouver - Minnesota 4:3 po predĺžení (1:0, 1:0, 1:3 - 1:0) - Pavol Demitra (Vancouver) 0+1
Philadelphia - Detroit 4:3 (2:2, 2:0, 0:1)
Colorado - San Jose 5:4 po predĺžení (1:2, 2:0, 1:2 - 1:0)