Main Content

Barcelona zlomila prekliatie v San Sebastiane. "Konečne je preč," tešil sa Suarez

pondelok, 15. január 2018 11:30 | Autor: TASR

Luis Suarez
Luis Suarez | zdroj: TASR

San Sebastian 15. januára (TASR) - Prekliatie futbalistov FC Barcelona na štadióne Anoeta v San Sebastiane sa skončilo.

V nedeľu v 19. kole La Ligy na ňom síce prehrávali s domácim Realom Sociedad 0:2, potom však líder súťaže priebeh otočil a vyhral 4:2. Barcelončania dobyli hradby San Sebastianu prvýkrát od roku 2007.

Katalánci vedú tabuľku s náskokom 9 bodov pred Atleticom Madrid, resp. s priepastným 19-bodovým náskokom pred obhajcom titulu Realom Madrid na štvrtom mieste.

Hostia v 34. minúte prehrávali 0:2, potom však zvýšili efektivitu a do prestávky ešte znížil Paulinho po prihrávke od Luisa Suareza. Uruguajský útočník v druhom dejstve skóroval dvakrát a Lionel Messi gólom z priameho kopu stanovil konečný výsledok v 85. minúte.

"Séria našich zlých výsledkov na tomto štadióne je konečne preč. Bol to najlepší spôsob, ako ukončiť prvú polovicu sezóny. Urobili sme to víťazstvom v stretnutí, v ktorom sme prehrávali, ale otočili sme ho," citovala agentúra AP Suareza.

FCB ťahá sériu 29 súťažných duelov bez prehry, zatiaľ naposledy ho zdolal v auguste minulého roka Real Madrid v španielskom Superpohári. Tréner Kataláncov Ernesto Valverde na otázku, či je už o majstrovskom titule rozhodnuté, zareagoval: "To sú iba reči. Body musíme získavať týždeň čo týždeň. Nie je to iba matematika. Nefunguje to tak, že keď v polovici máme 51 bodov, na konci ich budeme mať 102. Môžu do toho vstúpiť mnohé ďalšie veci. Vedenie v tabuľke je síce dôležité, ale naši súperi sa určite nevzdajú. Áno, čísla hovoria svojou rečou a my sme šťastní, najmä po zložitejšom štarte do sezóny. Súperov však nesmieme odpísať a musíme sa sústrediť najmä na seba."