Main Content

KHL: Slováci za uplynulý týždeň (7.): Zedník v starej dobrej forme

pondelok, 5. apríl 2010 11:01 | Autor: Lívia Godová

KHL: Slováci za uplynulý týždeň (7.): Zedník v starej dobrej forme
KHL: Slováci za uplynulý týždeň (7.): Zedník v starej dobrej forme | zdroj: vlastná reportáž

Minulý týždeň v ruskej KHL sa niesol v znamení vrcholiaceho semifinále východnej a západnej konferencie. Do finále východnej konferencie postúpil AK Bars Kazaň, ktorého dres oblieka Roman Kukumberg a Slavat Julajev Ufa.

V západnej konferencii proti sebe nastúpi Lokomotiv Jaroslavľ s Richardom Zedníkom a HC MVD Balašicha s Martinom Štrbákom.

V tuhom semifinálom boji východnej konferencie zdolal AK Bars Kazaň účastníka Černyševovej divízie Metallurg Magnitogorsk 4:2 na zápasy. Salavat Julajev Ufa si poradil rovnakým výsledkom a Neftechimikom Nižnekamsk 4:2.

Spartak Moskva nestačil v západnej konferencii na Lokomotiv Jaroslavľ 2:4 na zápasy a HK MVD vyhralo nad Dinamom Riga 4:1. Ozdobou semifinále play-off bolo vystúpenie našich reprezentantov.

Rebríček slovenských hokejistov v KHL za posledný týždeň:

1. Richard Zedník

Aj zásluhou dvoch gólov Richarda Zedníka deklasoval Lokomotiv Jaroslavľ Spartak Moskvu vysoko 8:1 a vyhral sériu 4:2. Zedník si stihol na svoje konto pripísať aj dve prihrávky už vo finále východnej konferencie proti MVD Balašiche. V prvom zápase vyhral MVD na domácom ľade 3:2 pp. Následne však nevyužil výhodu domáceho prostredia a prehral 1:2 pp.



2. Roman Kukumberg

Dva gólmi dopomohol Roman Kukumberg k výhre AK Barsu Kazaň nad Mettalurgom Magintogorsk 3:1. Vyrovnali tak sériu na 3:2 a po ďalšom víťazstve postúpili do finále východnej konferencie.

3. Marcel Hossa

Marcelovi Hossovi KHL sedí. Potvrdzoval to nielen počas základnej časti, keď viedol takmer celú sezónu rebríček strelcov, ale aj vo vyraďovacích zápasov v play-off. Minulý týždeň síce jeho Dinamo Riga skončil v semifinále, no Hossa si pripísal na konto dva góly. Mladší z bratov Hossovcov skóroval vo štvrtom a následne aj v piatom zápase. Riga však obidve súboje prehrala.



4. Jaroslav Obšut

V rovnakom súboji Spartak Moskva – Lokomotiv Jaroslavľ bodoval aj Radivojevičov spoluhráč – Jaroslav Obšut. Tridsaťtriročný obranca skóroval a následne na jeden gól prihrával. Spartak však prehral 3:4 pp.

5. Branko Radivojevič

Aj slovenský hokejista v službách Spartaka Moskva počas uplynulého týždňa zaznamenal jednu prihrávku. Vo štvrtom vzájomnom súboji play-off prehral Spartak na domácom ľade 3:4 pp a Lokomotiv Jaroslavľ vyrovnal sériu na 2:2.

6. Martin Štrbák

Prešovský zadák Martin Štrbák prispel asistenciou pri vyrovnávajúcom góle na 3:3 svojho MVD vo štvrtom zápase východnej konferencie proti Dinamu Riga. Štrbákova prihrávka tak domohla k výhre Balašichy 4:5 pp.