Main Content

Preview 3. kola Corgoň ligy: kompletná sobotňajšia analýza

sobota, 30. júl 2011 12:06 | Autor: Štefan Álló

Preview 3. kola Corgoň ligy: kompletná sobotňajšia analýza
Preview 3. kola Corgoň ligy: kompletná sobotňajšia analýza | zdroj: Štefan Álló pre Sport7, foto SITA

Dnes máme na programe úvodne štyri zápasy 3. kola Corgoň ligy, ktoré prináša aj šláger medzi Žilinou a Slovanom. V sobotu sa hrajú zaujímavé zápasy aj v Ružomberku a v Zlatých Moravciach, podrobnejšie analýzy čítajte v článku.

Dukla Banská Bystrica – MFK Košice, 17:30

Po zbabranom úvode si hráči Banskej Bystrice napravili chuť na pôde Dunajskej Stredy, kde zvíťazili presvedčivo 3:1. Výborný zápas odohral Martin Jakubko, ktorý sa vrátil po zranení, avšak najlepším bol Uškovič, ktorý sa v zápase presadil dva krát.

Košičania majú na konte dve remízy, avšak na úvod odohrali ťažké zápasy proti Žiline a Trnave. Práve s posledným menovaným odohrali remízový zápas 1:1, v ktorom však prišli o Jána Nováka, ktorý videl červenú kartu po zákernom faule, za ktorý si musí odpykať až päťzápasový trest.

Banská Bystrica ukázala v poslednom kole ozajstnú futbalovú tvár, hráči si zápas doslova užívali. Túto pohodu pravdepodobne prenesú aj do zápasu s Košicami, preto tipujeme ich víťazstvo.

Náš tip: víťazstvo Banskej Bystrice (kurz okolo 1,65)


MFK Ružomberok – FC Nitra, 19:30

Ružomberčania získali prvé body v sezóne na pôde Trenčína, kde remizovali 1:1. Mužstvo gólom Pavla Masaryka dlho viedlo, avšak v posledných minútach inkasovali a museli sa zmierniť so ziskom jedného bodu.

Nitra v úvodnom kole zvíťazila na pôde Banskej Bystrice, avšak dobrý výsledok v druhom kole nezopakovala, keďže v  susedskom derby podľahla Zlatým Moravciam 0:1. Napriek prehre je dobrou správou pre klub návrat fanúšikov na tribúny, keďže zápas sledovalo viac ako 2 500 divákov.

Ružomberčania majú na konte jeden bod a  radi by dosiahli prvé víťazstvo v sezóne. K naplneniu tohto cieľa majú najbližšie na domácom ihrisku. Nitra je hrateľný súper, myslíme, že by ich mohli zdolať.

Náš tip: víťazstvo Ružomberka (kurz okolo 1,90)

Zlaté Moravce – Dunajská Streda,  19:30

Zlaté Moravce sú v tomto ročníku zatiaľ stopercentné, oba tohtoročné zápasy vyhrali zhodne 1:0, naposledy na pôde Nitry.

Dunajská Streda vyšla aj v druhom zápase sezóny bodovo naprázdno, keď podľahla doma Dukle 1:3. Mužstvo sa počas posledného týždňa posilnilo, do kádra pribudol ľavý obranca Tomáš Kazar a bývalý kapitán Nitry Ján Štajer. Ďalšou pozitívnou správou z tábora hostí je, že stopér Struhár aj napriek ochrannej helme môže nastúpiť v zápase.

Napriek stretnutiu druhého s posledným očakávame vyrovnaný zápas. Zlaté Moravce sú favoritom zápasu, no v útoku sa zatiaľ trochu trápia. U tohto zápasu skúsime riskantný tip na remízu s nižším vkladom.

Tip risk: remíza (kurz okolo 3,60)


MŠK Žilina – ŠK Slovan Bratislava, 19:30

Najsledovanejší zápas kola sa odohrá v Žiline, kde domáci „Šošoni“ privítajú bratislavský Slovan. V minulej sezóne sa zápas skončil vďaka ataku fanúšika na postranného rozhodcu kontumáciou pre Slovan, aj preto by sa zverenci trénera Nosického revanšovali za minuloročný zápas. Navyše, domáci majú na konte zatiaľ len dve remízy, v poslednom kole  získali bod na pôde Prešova.

Hráči Slovana odohrali cez týždeň bezgólový zápas na pôde cyperského mužstva APOEL Nikózia, čo však hráčov stálo veľa síl a môže to vplývať na ich výkon v sobotňajšom zápase. Belasí odohrali zatiaľ dva zápasy na domácom ihrisku a majú na konte plný počet bodov. Proti Žiline dnes určite nenastúpia v plnej sile, tréner Jarolím avizoval viaceré zmeny v zostave vzhľadom na blížiacu sa utorkovú odvetu proti Apoelu.

Žiline sa nedarí a Slovan je v hernom laufe, ktorý ešte podčiarkol úspešný vstup do III. predkola Ligy majstrov. Belasí však v Žiline nastúpia v pozmenenej zostave a dá sa očakávať šetrenie viacerých opôr. Napriek tomu si myslíme, že Žilina sa víťazstva nedočká. Najreálnejšie vidíme tip na remízu, s ktorou by bol spokojný aj Slovan.

Náš tip: remíza (kurz okolo 3,00)