Main Content

Chelsea rieši problémy v ofenzíve: Kto by mohol prísť?

piatok, 19. január 2018 11:00 | Autor: Jakub Vaverka

Edin Džeko
Edin Džeko | zdroj: TASR

Londýnska Chelsea chce naďalej bojovať o účasť v TOP 4 Premier League a triumf v pohárových súťažiach. Aktuálny stav útoku Modrých ale vyzerá viac ako neuspokojivo. Príde nový útočník?

Anglický majster má momentálne do útoku k dispozícii španielskeho kanoniera Alvara Moratu a belgického mladíka Michyho Batsuhaiya. Prvý menovaný po sľubnom začiatku sezóny upadol do priemeru a je nedisciplinovaný, Belgičan zas pravdepodobne nemá takú kvalitu, aby ťahal klub rangu Chelsea. 

V ofenzíve môže alternovať aj Eden Hazard, ale hrot útoku nie je jeho primárna pozícia, čo v zápasoch vidieť. Preto sa objavuje čoraz viac hlasov, že sa Modrí do konca januára v útočnej formácii posilnia. Mená, ktoré sú spájané s celkom zo Stamford Bridge sú častokrát prekvapivé.

Vo veľkom sa hovorilo, že by do Chelsea mohol prísť Andy Carroll z West Hamu United, ale Kladivári ho nechcú pustiť lacno. Daily Telegraph zas píše, že k The Blues vraj príde veterán Peter Crouch zo Stoke City. "Chelsea sa prekvapivo zaujíma o 36-ročného Croucha zo Stoke, ktorý by mal vytvoriť konkurenciu Moratovi," tvrdia britskí novinári. 

Objavujú sa aj správy, že ak Arsenal získa Mchitarjana a Aubameyanga, z klubu odíde Olivier Giroud, ktorý by rád ostal v Premier League a aj v Londýne. Ďalšou možnosťou je Bosniak Edin Džeko, ktorý predvádza výborné výkony v drese talianskeho AS Rím. "Chelsea je pripravená ponúknuť Rímu 50 miliónov eur za dvojicu Džeko - Palmieri," informuje denník Daily Mail

Jedno je ale v tomto okamihu isté. Ak sa družina okolo talianskeho trénera Antonia Conteho v útoku neposilní, bude musieť musieť situáciu v ofenzívnej formácii vyriešiť z vlastných zdrojov. Aktuálny stav je totiž neuspokojivý.