Main Content

Preview 3. kola Corgoň ligy: kompletný nedeľňajší program

nedeľa, 31. júl 2011 17:01 | Autor: Štefan Álló

Preview 3. kola Corgoň ligy: kompletný nedeľňajší program
Preview 3. kola Corgoň ligy: kompletný nedeľňajší program | zdroj: Štefan Álló pre Sport7, foto SITA

Po sobotňajších zápasoch 3. kola sú na čele tabuľky ocitli prekvapujúco Zlaté Moravce, ktoré majú na konte po víťazstve nad Dunajskou Stredou ako jediné mužstvo v súťaži plný počet bodov. Analýzy k dnešným zápasom nájdete v tomto článku.

Výsledky sobotňajších zápasov:
ViOn Zlaté Moravce – FK DAC 1904 Dunajská Streda  2:1- kliknite sem pre report + video
Góly: Hodek, Orávik – Štajer

Dukla Banská Bystrica – MFK Košice  4:0
- kliknite sem pre report + video

Góly: Pančík, Jakubko 2, Bažík

MŠK Žilina – ŠK Slovan Bratislava  2:1
- kliknite sem pre report + video
Góly: Barčík, Šulek – Halenár

MFK Ružomberok – FC Nitra  0:0 - kliknite sem pre report + video


FK Senica – AS Trenčín,  19:30

Senica v poslednom kole prehrala na pôde Slovana 3:2, keď rozhodujúci tretí gól dostala v 90. minúte. O pár dní neskôr, vo štvrtok, nastúpili na historický prvý zápas v európskych pohároch, avšak s trpkou príchuťou, keďže podľahli na pôde rakúskeho Salzbrugu 1:0. Ide však o prehru hrateľnú, keďže v odvete majú veľkú šancu nepriaznivý vývoj otočiť.

Do kádra sa vrátil Jaroslav Diviš, ktorý s klubom podpísal trojročný kontrakt, chýbať však bude Ján Gajdošík, ktorého vylúčili v zápase so Slovanom a dostal trojzápasový dištanc.

Trenčania získali prvý corgoňligový bod v minulom kole s Ružomberkom (1:1). Zatiaľ sa teda nachádzajú v dolnej polovici tabuľky. Strelecký bombardér David Depetris, ktorý strelil v druhej najvyššej súťaži 31 gólov sa presadil v novom ročníku zatiaľ raz, pravda ubehli len prvé dve kolá sezóny.

Seničania sú favoritom zápasu. Proti však môže byť štvrtkový zápas a cestovanie do Salzburgu.  Zverenci trénera Grigu sú na slovenské pomery natoľko skúseným mužstvom, aby nováčika zdolali, preto tipujeme ich víťazstvo.

Náš tip: víťazstvo Senice


Spartak Trnava – Tatran Prešov, 19:30

Trnavčania odohrali podobne ako Senica vo štvrtok pohárový zápas v Európskej lige, keď nastúpili v treťom predkole u bulharského protivníka Levski Sofia. Zverenci trénera Hoftycha v zápase viedli od začiatku 80. minúty, avšak nezvládli záver zápasu, keď v priebehu troch minút inkasovali dva krát. Do odvety tak idú s jednogólovým mankom ale s vidinou veľkej šance na postup.

V lige naposledy remizovali na pôde Košíc 1:1, navyše v zápase prišli o vylúčeného Ľuboša Hanzela, ktorý dostal stop na jeden zápas.

Prešovčania získali v poslednom kole prvý bod, keď remizovali na vlastnom ihrisku so Žilinou 0:0. V zápase vylúčili za zákerný faul Pitera-Bučka, ktorý bude preto svojmu mužstvu chýbať až v troch zápasoch. Šarišania sa zbroja, počas týždňa získali obrancu Jakuba Kroba, ktorý prichádza na hosťovanie z B-mužstva Sparty Praha.

Favoritom zápasu je Trnava, ale podobne ako u Seničanov môže na hráčov vplývať únava zo štvrtkového zápasu a z cestovania. Napriek tomu veríme, že tento zápas zvládnu.

Náš tip: víťazstvo Trnavy