Main Content

Hamšík v najlepšej jedenástke 32. kola Serie A

pondelok, 5. apríl 2010 13:28 | Autor: TASR

Hamšík v najlepšej jedenástke 32. kola Serie A
Hamšík v najlepšej jedenástke 32. kola Serie A | zdroj: SITA

Slovenský futbalový reprezentant Marek Hamšík sa dostal do najlepšej jedenástky víkendového 32. kola talianskej Serie A 2009/2010 podľa prestížneho portálu www.goal.com. Dvadsaťdvaročný stredopoliar sa svojím jedenástym presným zásahom v sezóne postaral o remízu SSC Neapol na pôde Lazia Rím (1:1).

"Kaká opustil Serie A, ale mladý Slovák je nastupujúcim najlepším zjavom, zjavne má ešte potenciál napredovať. Jeho gól proti Laziu bol dôkazom príslušnosti k svetovej extratriede," objasnil goal.com Hamšíkovo zaradenie do elitnej jedenástky 32. kola.

"Partenopei“ prehrávali v talianskej metropole už od 4. min, keď sa presadil domáci Floccari. V 38. min však prišla chvíľa kapitána slovenského národného výberu: dostal prihrávku za obranu od Quagliarellu a z ťažkého uhla technickou strelou preloboval brankára Lazia. "Fabio ma výborne našiel. Som rád, že sa mi podarilo túto šancu premeniť. Mrzí ma však príležitosť, ktorú som mal ešte pred vyrovnávajúcim gólom,“ cituje Hamšíkove slová jeho oficiálna internetová stránka. Podľa rodáka z Banskej Bystrice je remíza spravodlivá. "Sme radi, že sme opäť bodovali a stále bojujeme o účasť v európskych pohároch,“ uviedol ofenzívny stredopoliar pre www.marek-hamsik.sk. Reprezentant SR sa po zápase stretol aj s domácim trénerom Edym Rejom, ktorý ho v minulosti viedol práve v Neapole. "Prehodili sme pár slov, boli to príjemné chvíle,“ dodal M. Hamšík.

Ideálna zostava 32. kola Serie A 2009/2010 podľa www.goal.com:

Dida - Zapaja, Juan, Manfredini - De Silvestri, HAMŠÍK, Thiago Motta, Semioli - Balotelli, Maxi López, Di Natale.